Connect with us

Други

АФБ с лиценз от министерството на спорта, БФАС със спрени права

Предстоящата визита на представители на FIA, кара съда и министерството на младежта и спорта да се обърнат на 180 градуса

Поредния звучен шамар в лицето на автомобилния спорт бе зашлевен днес от страна на висшият административен съд и министерството на младежта и спорта. Новината ни бе потвърдена от няколко източника. След справка в онлайн регистъра на федерациите към министерството на младежта и спорта може да видим, че Автомобилна Федерация на България е вписана като действаща към настоящия момент спортна власт.

Все още няма официална позиция на нито една от двете засегнати страни в спора, но бихме могли да направи обосновано предположение че бързата реакция от страна на съда и министерството на младежта и спорта е продиктувана от предстоящото посещение на Робърт Рийд (Заместник президент по спорта) и Пиер Катерер (Ръководител на отдела по управление, почтеност и регулаторни въпроси) в България. С този акт двете институции вероятно ще си измият ръцете, пред представителите на ФИА, че всичко е точно и законосъобразно, принасяйки автомобилния спорт като жертвоприношение.

Всичко това се случва на фона на огромните усилия от страна на БФАС да спаси сезон 2022 и да организира календар за по-малко от месец. По всяка вероятност сагата отново ще влезе в лабиринт от съдебни хватки, а жертва отново ще бъдат клубовете, състезателите и феновете на автомобилния спорт в България.

3 Коментара

3 Коментара

  1. Венелин Урумов

    25.10.2022 в 10:44

    И ко праим ся ХАХАХА ??????????Няма УПРАВИЯ докато българския СЕЛЯНДУР //////не е географско понятие а състояние на ДУХА///////не започне да да се съобразява със ЗАКОНИТЕ а не с ДЕБИЛСКОТО си понятие че „““ЗАКОНА Е ВРАТА В ПОЛЕТО““““!БФАС не се съобразиха с чл.21 ал.1 т.5 от ЗФВС.Лично написах това обстоятелство в коментар до г–н Дунев което той ИЗТРИ ??????НИКОЙ НЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ на твърдението ми че ЗАКОННАТА за автомобилния спорт национална спортна власт Н.С.В. е СБА и преди да им бъде отнета тази ВЛАСТ ////съществуват достатъчно обстоятелства за това////БФАС не може да извършва ЗАКОННА дейност!!!!!!!Никаква правна култура само дебилска“““ВРЯВА И БЕЗУМСТВО““по Уйлям Фокнър!!!много вероятно е г–н Дунев да е забил последния пирон в ковчега на сдружение БФАС !!!!!!!!!!!Виж чл.13 ал.1 т.3.Б. и чл 13.ал.2 от ЗЮЛНЦ !!!!!!!

  2. Истината е, че Дуневи, Илиеви и останалата шайка от над 20 години се опитват да намажат от баницата на СБА и след това БФАС. В крайна сметка губещите са клубовете, пилотите и зрителите, защото както винаги става въпрос за пари и всеки иска да краде. Дуневи не им стига задигнатото от баща им, а искат още и още с предтекст, че го правят за спорта.

  3. Pingback: Радко Петров: Без “Писта Бургас” при лиценз на АФБ | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X