Connect with us

Прессъобщения

Astra Racing с още шампионски титли за сезон 2019

След като Екатерина Стратиева / Георги Аврамов донесоха за трети път титлата при жените в Европейския Рали Шампионат, Кирил Тодоров / Георги Аврамов – шампиони в рали спринт шампионата на България за 2019

В края на изминалата седмица / 23-24.11.2019 /в Бургас се проведе последният кръг от националния рали спринт шампионат. Състезанието бе с обща дължина 172.13км, от които малко под 40км бяха състезателни, разделени в 5 скоростни етапа. Кирил Тодоров / Георги Аврамов взеха участие в надпреварата с новия за клуба автомобил Peugeot 208 R2. Преди този старт те бяха лидери в генералното класиране / 33 т./, като основни конкуренти за титлата бяха екипажите на Динко Иванов / Живко Желев / 30т./ и Мирослав Ангелов / Георги Гаджев /25 т./

Състезанието бе официално открито на морската гара в Бургас в събота следобед, катo общият брой на участниците бе 38. Времето още от събота сутринта беше доста променливо силен вятър, ниска облачност и валежи от дъжд. Очакваше се в неделя да е поспокойно, но уви природата ни изненада неприятно като валежите именно в неделя бяха доста обилни, а водата по трасето на места бе по цялата ширина на пътя.

Нашият екпипаж стартира първия етап Росенец 1 / 7.05км/ с много добро темпо и завърши на 2-ра позиция изоставяйки само на 0,9 сек от силния тандем М.Ангелов / Г.Гаджев – Skoda Fabia R5. За втория етап – Равадиново 1 / 6.90 км/ времето предложи изключително тежки условия – обилен дъжд и много вода по трасето. В третия етап – Росенец 2 / 7.05км/, на около 1 км преди финала Тодоров удари камък и спука гума и така завърши отсечката.

Въпреки това отново бяхме с 2-ро време с изоставане само на 1.4 сек. На СЕ 4 – Росенец 3, заради силния дъжд и огромното количество вода и кал стана инцидент с екипажа на Боби Григоров / Виктор Миленков /които са добре/ и отсечката бе отменена. Последният Равадиново 2 също бе отменен от съображения за сигурност.

Така след финала на рали спринт Бургас и 2-рото място в генералното класиране /1-во място за М.Ангелов / Г.Гаджев и 3-то място за Д.Иванов / Ж.Желев / завършихме сезона, като шампиони в генералното класиране за 2019, както и първи при автомобилите с един задвижващ мост. Това е най-успешният сезон в кариерата и на двамата ни състезатели!

Огромни благодарности на основните ни партньори, които застанаха зад нас: Boro Treacol и Петрол АД, както и на Verso Travel, BAUHAUS Bulgaria, Астра Оптик, също така и на MSA / Motorsport Academy / за професионализма и доброто обслужване на нашите автомобили през целия сезон 2019 година.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Прессъобщения

X