Последвай ни »

Прессъобщения

Astra Racing с още шампионски титли за сезон 2019

След като Екатерина Стратиева / Георги Аврамов донесоха за трети път титлата при жените в Европейския Рали Шампионат, Кирил Тодоров / Георги Аврамов – шампиони в рали спринт шампионата на България за 2019

В края на изминалата седмица / 23-24.11.2019 /в Бургас се проведе последният кръг от националния рали спринт шампионат. Състезанието бе с обща дължина 172.13км, от които малко под 40км бяха състезателни, разделени в 5 скоростни етапа. Кирил Тодоров / Георги Аврамов взеха участие в надпреварата с новия за клуба автомобил Peugeot 208 R2. Преди този старт те бяха лидери в генералното класиране / 33 т./, като основни конкуренти за титлата бяха екипажите на Динко Иванов / Живко Желев / 30т./ и Мирослав Ангелов / Георги Гаджев /25 т./

Състезанието бе официално открито на морската гара в Бургас в събота следобед, катo общият брой на участниците бе 38. Времето още от събота сутринта беше доста променливо силен вятър, ниска облачност и валежи от дъжд. Очакваше се в неделя да е поспокойно, но уви природата ни изненада неприятно като валежите именно в неделя бяха доста обилни, а водата по трасето на места бе по цялата ширина на пътя.

Нашият екпипаж стартира първия етап Росенец 1 / 7.05км/ с много добро темпо и завърши на 2-ра позиция изоставяйки само на 0,9 сек от силния тандем М.Ангелов / Г.Гаджев – Skoda Fabia R5. За втория етап – Равадиново 1 / 6.90 км/ времето предложи изключително тежки условия – обилен дъжд и много вода по трасето. В третия етап – Росенец 2 / 7.05км/, на около 1 км преди финала Тодоров удари камък и спука гума и така завърши отсечката.

Въпреки това отново бяхме с 2-ро време с изоставане само на 1.4 сек. На СЕ 4 – Росенец 3, заради силния дъжд и огромното количество вода и кал стана инцидент с екипажа на Боби Григоров / Виктор Миленков /които са добре/ и отсечката бе отменена. Последният Равадиново 2 също бе отменен от съображения за сигурност.

Така след финала на рали спринт Бургас и 2-рото място в генералното класиране /1-во място за М.Ангелов / Г.Гаджев и 3-то място за Д.Иванов / Ж.Желев / завършихме сезона, като шампиони в генералното класиране за 2019, както и първи при автомобилите с един задвижващ мост. Това е най-успешният сезон в кариерата и на двамата ни състезатели!

Огромни благодарности на основните ни партньори, които застанаха зад нас: Boro Treacol и Петрол АД, както и на Verso Travel, BAUHAUS Bulgaria, Астра Оптик, също така и на MSA / Motorsport Academy / за професионализма и доброто обслужване на нашите автомобили през целия сезон 2019 година.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

май, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Прессъобщения

X