Connect with us

Други

БФАС затяга техническия контрол

Освен подобрения в техническия контрол, нови две облекчения очакват организаторите на състезанията от спортния календар на БФАС

Снимка: M Photography

Още след първия месец от работата на действащото ръководство на БФАС, започват да се виждат проблясъци на хоризонта.

След публикация в сайта на федерацията и във Facebook профила на нейния председател – Румен Дунев, става ясно, че техническата комисия има нов уред, който ще бъде използван за да се проверява кубатурата на двигателите. Без да има нужда от разглобяване, само чрез сваляне на двигателната свещ, състезателните автомобили ще могат да бъдат проверявани.


„Българска Федерация по Автомобилен Спорт закупи уред за измерване на обема на двигателите, който се очаква да пристигне до няколко дни. На панинско изкачване “Валерий Великов” ще бъдат направени първите замервания. Повече информация за уреда може да видите тук., се пише в изявлението на БФАС.


„Ние ръководството на #БФАС сме сигурни , че за да има мъжки състезания, е необходима честна борба без двойни стандарти. В тази връзка бих желал да споделя, че е поръчан уред за проверка на кубатурата на двигателите и до края на шампионата всички автомобили ще преминат през строг технически контрол, без разглобяване! Двигатели, които се различават с над 5% ще бъдат разглобявани физически. С тази тема за редовноста на автомобилите се спекулираше много, ето че вече има решение! Надяваме се след като пилотите са сигурни в редовноста на своите колеги, да наблегнат повече не само върху тренировките с автомобилите си, но и на физическата подготовка!“, заяви във Facebook пост Румен Дунев.


В края на месец септември бяха обявени други две положителни новини, които този път вълнуват организаторите на състезанията и доказват, че ръководното тяло на федерацията работи прозрачно и спазва обещанията си.

Едното е, че БФАС и „ЕНА пътна помощ“ са се договорили за преференциални условия. Другото, което ще влезе в полза на организаторите е, че БФАС са подсигурили и  преференциални условия с фирма „СОТ Аркус сигурност България“, за охраняване на спортните събития от календара.

1 Коментар

1 Коментар

  1. Венелин Урумов

    06.10.2022 в 20:30

    ХАХА Ко речи „“физическа““подготовка ?????????А ще има ли и курс по „“ФИЗИКА“на сцеплението????

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X