Connect with us

Рали

Бойко Стойчев: Очаква ни атрактивно състезание!

„Очаква ни изключително атрактивно състезание тази събота и неделя“, това коментира автомобилния пилот от Шумен Бойко Стойчев в рали „Стари столици“ дни преди старта на надпреварата, цитиран от пресцентъра на ралито.

52-то му издание ще се състои на 5 и 6 август и включва  специален градски етап около зала „Арена Шумен“, предава БТА.

Екипажът Бойко Стойчев/Антон Лазаров ще стартира с изцяло „новата“ си „Лада“. Подготвихме колата с помощта на механиците, радвам се, че успяхме, и че ще стартираме със състезателен номер, отбелязва Стойчев. Той припомня, че първият му старт на рали „Стари столици“ е бил през 2016 година като форлойфери с навигатора Антон Лазаров и оттогава са заедно. „Страстта му към спорта ми помага много да си върша работата повече от перфектно“, уточнява Стойчев, цитиран от пресцентъра на ралито.

„Доволен съм, че тази година организаторите са преместили сервизния парк. Една от причините е, че супер специалният етап ще може да бъде гледан от механиците на отборите и всички онези хора, които се грижат за подготовката и обслужването на автомобилите ни по време на състезанието. Освен това организаторите са се погрижили да променят където е възможно конфигурацията на добре познатите ни етапи с преместване на шикани и други препятствия. Вярвам, че и тази година зрителите ще гледат атрактивно състезание с добре подготвени пилоти. На това издание на ралито с навигатора Антон Лазаров се надявам да натрупаме още повече опит, километри и разбира се да се поздравим с успешен финал“, коментира Стойчев.

Бойко Стойчев е фен на автомобилния спорт от малък. Първата си „Лада“ купува през 2014 година. „Автомобилът е обикновен, двете спортни седалки и шпер на диференциала го правили „състезателен“. Започват опознавателни тренировки на полигони край Шумен. Година по-късно Стойчев се свързал с варненеца Петко Петков, който му направил първия силен двигател. Бойко Стойчев има участия в тайм атак шампионата, като на картинг пистата във Виница печели победа в своя клас още при първото си участие“, допълват от пресцентъра на ралито.

Както съобщихме, автомобилният състезател от Шумен в рали „Стари столици“ Румен Димитров вчера призовава публиката да си избере безопасни места по трасето.


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X