Connect with us

Мотоциклетизъм

Ден преди края, Кабакчиев пази второто място

Най-добрият ни ендуро състезател Teodor Kabakchiev, който кара за „Team Bulgaria“ с подкрепата на „Еконт“, запази втората си позиция ден преди края на една от най-трудните и изтощителни надпревари – „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния, 5-ти кръг от Световния хард ендуро шампионат.

Теодор е на 15 мин. и 44 секунди след водача в общото класиране Греъм Джарвис и на 6 и 13 минути съответно пред 3-ия Марио Роман и 4-ия Михаел Валкнер.

Днешната надпревара в гората в Gold-групата (най-добрите състезатели) беше спечелена именно от Греъм Джарвис, като за него това е втора етапна победа в Румъния. След него на минута и 53 завърши Мануел Летенбихлер, който обаче продължава да е на близо 2 часа изоставане от лидерите заради наказнаието си от първия ден. Трети и четвърти в днешния ден приключиха Марио Роман и Михаел Валкнер, а Кабакчиев е 5-ти на 6 минути и половина след победителя.

„RedBull Romaniacs“ продължава 5 дни – от вторник до събота с пролог, навигация, екстреми, като състезателите всеки ден карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.Източник: БФМ

 

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Теодор Кабакчиев завърши втори в Румъния | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X