Connect with us

Мотоциклетизъм

Кабакчиев запази втората позиция след третия ден в Румъния

Теодор Кабакчиев запази второто си място след третия ден на „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния в 5-ия кръг от Световния хард ендуро шампионат.

Състезанието в Gold-групата беше спечелено от Мануел Летенбихлер, който обаче има да наваксва близо 2 часа изоставане от втория състезателен ден. Трикратният победител в Румъния завърши трака за 6 часа, 3 минути и 23 секунди, на 16 минути и половина пред втория Греъм Джарвис. Теодор е трети с изоставане от 20 минути и 54 секунди, като след него завършиха Марио Роман и Михаел Валкнер.

кабакчиев

Джарвис запази първата си позиция в общото класиране с време 11 часа, 6 минути и 23 секунди, като във врата му диша Кабакчиев с минимално изоставане от 9 минути. Трети вече в подреждането е Марио Роман, а Летенбихлер е 10-ти с изоставане от над 2 часа.

След финала на трака Теодор Кабакчиев коментира, че етапът е бил много труден и натоварващ, а всички са били затруднени от горещото време.

„RedBull Romaniacs“ продължава цели 5 дни – от вторник до събота с пролог, навигация, екстреми, като състезателите всеки ден карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.Източник: БФМ

 

 

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Ден преди края, Кабакчиев пази второто място | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X