Connect with us

Картинг

“ЕКО 24 часа на България” с дебютно издание в град Кюстендил

Европейският картинг шампионат за издръжливост “ЕКО 24 часа на България” продължава на 17.06 точно в 12.30 часа, като за първи път картинг писта Пауталия в град Кюстендил ще се превърне в арена на битка между най-добрите картинг пилоти от целия свят. За шеста поредна година България ще бъде домакин на едно от най-големите ендюрънс състезания в света, част от Sodi World Series.

Отборната надпревара за издръжливост е от типа „24 часа на Льо Ман“. „ЕКО 24 часа на България“ привлича силен международен интерес от състезатели от цял свят. Това ще бъде шестото издание на формата като участие ще вземат над 200 пилота от 14 нации, разпределени в 41 отбора. И в тазгодишното издание пилотите ще бъдат изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта като посоката на движение по пистата ще бъде обърната точно на 12-я час от старта на състезанието. Организаторите на „ЕКО 24 часа на България“ отново обещават много изненади, силни емоции и адреналин за любителите на моторните спортове. Входът за всички посетители е свободен. Любителите на високите скорости, които няма да имат възможността да посетят събитието на място, могат да проследят надпреварата и чрез преките включвания по БНТ. По традиция ЕКО България отново ще вземе участие в надпреварата чрез свой отбор „Еко и приятели“.

И тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи „Отбор на звездите“, който ще бъде съставен от популярни лица от различни сектори и професии. Пилотите в отбора ще са актьорите Наум Шопов и Леарт Докле, реалити звездата Виктор Стоянов, Михаела Тодорова от Игри на волята, младият автомобилен и картинг пилот – Калоян Върбицалиев, носителят на няколко приза за треньор на годината през 2023 – Ивайло Борисов (треньор на Алберт Попов), и автомобилните влогъри Иван Ванов и Дани Рангелов . И през 2023-та, ЗАГОРКА отново подкрепя шампионата с инициативите си за безопасно шофиране и отговорна консумация, водени от марката Heineken 0.0 и посланието си „Когато шофираш, никога не пий“.

Също така, освен състезателен характер, надпреварата отново ще има и благотворителен елемент. Част от таксата за участие и лични дарения ще бъдат предоставени „Детското Отделение“ към МБАЛ Кюстендил.

Европейският шампионат по картинг ще продължи с още два старта за годината: на 27 август ще се проведе „ЕКО 8 часа на България“отново  на писта „Пауталия“ в гр. Кюстендил, а на 30.09 – 01.10 „ЕКО 24-часа на България“ за първи път ще се проведе и на „Картинг писта Враца – B&S Racing Team”

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X