Connect with us

Формула 1

ФИА наложи наказание на Серхио Перес

Мексиканският пилот Серхио Перес беше наказан от Световната федерация по автомобилизъм (FIA), но победата си в Гран При на Сингапур във Формула 1. Още по време на самото състезание на пистата Марина Бей стана ясно, че Перес е нарушил правилата, свързани с поведението му спрямо колата за сигурност.

Според документа на ФИА, Серхио и представител на отбора Ред Бул са били привикани при стюардите, защото „не са се движили в рамките на десет дължини на колата на Safety Car“, съобщава БТА.

Но Перес запазва победата си, тъй като ФИА му налага две наказания. Първото е 5 секунди от времето му, а второто – порицание за неспортсменско поведение. В реалното състезание той изпревари Шарл Льоклер с близо 7.6 секунди, което е достатъчно за компенсиране на санкцията.


„Стюардите изслушаха водача на кола 11 (Серхио Перес), представителя на отбора и прегледаха видео доказателства. Член 55.10 от Спортните правила на ФИА за Формула 1 изисква водачът да се придържа в рамките на 10 дължини от автомобила за безопасност, след като бъде вкаран на пистата, докато светлините не изгаснат. Кола 11 беше водещата в 36-та обиколка по време на втория период на колата за безопасност в състезанието. Нарушението е направено между 13-и и 14-и завой. И това се случи въпреки предупреждението, издадено от директора на състезанието.“, се казва в становището на ФИА. Те добавят, че първото наказание е порицание, а едва втората – пет секунди.


Но след това решение Перес запазва четвъртата си победа в кариерата и втора за сезона.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Формула 1

X