Connect with us

Рали

Flat-Out Motorsport организира първия рали спринт за ентусиасти

Снимка: Rookies' Rally Sprint / Рали спринт за ентусиасти (Facebook)

Варненският тим Flat-Out Motorsport за пореден път показва визията си за развитие на спорта в страната.

Този път в направление рали спринт, като идеята на варненци е да съберат професионалисти и аматьори в обща борба с хронометъра по предварително обезопасена и подготвена отсечка.

Рали спринтът за ентуасиасти ще се проведе на 07.05.23 г. от 09:00 часа в гр. Балчик.

Ето какво написаха в официалната Facebook страница на събитието:


Настъпи моментът да обявим официално събитието, което Flat-Out Motorsport и Гимкхана България подготвят още от началото на тази година, а именно – „Рали спринт за ентусиасти“.  Датата е 07.05.2023 г., а мястото – град Балчик.

Състезателите, на един от най-големите клубове по автомобилен спорт в България – АСК „ФЛАТ-АУТ“, се обединихме около идеята, че е време любителите да премерят сили с „професионалистите“. Но не на писта, а на предварително обезопасено трасе, подходящо за етап от рали спринт.

Като отбор създаден изключително от фенове на моторните спортове, ще се радваме да предоставим възможност на всеки желаещ да усети тръпката от това да гони своя лимит, както и този на автомобила си, в реални състезателни условия.

Местата за събитието са ограничени и се запълват сравнително бързо. На старта ще бъдат допуснати до 80 участника.

Трасето, което сме ви избрали започва в гр. Балчик и продължава към местност „Тузлата“ и „Бялата лагуна“. Стартът ще бъде даден на 07.05.2023г., в 10:00 часа. Предвидено е едно опознавателно преминаване по трасето, а след това – три манша в състезателно темпо.

За повече подробности можете да се запознаете с правилника на „Рали спринт за ентусиасти“, както и с изготвения План за безопасност от линковете по-долу.

Не бихме могли да реализираме събитието без подкрепата и съдействието на Община Балчик и Автомобилна Федерация на България – АФБ, за което сме им изключително благодарни и признателни.

Шосето не е писта! Оставете на нас да ви осигурим подходящо трасе!

Да превърнем този ден в истински автомобилен празник, изпълнен с много адреналин и положителни емоции!

Очакваме ви на 07.05.2023 г. в град Балчик!

Правилник (НАТИСНИ ТУК)

Заявка и декларация /можете да попълните след изтегляне на документа и да изпратите на електронната поща на организатора/ (НАТИСНИ ТУК)

План за безопасност (НАТИСНИ ТУК)


До момента заявените пилоти са над 60. Част от професионалистите в стартовия списък се очаква да бъдат Станислав Владимиров, Виляна Дякова, Пламен Петров и Ивайло Иванов.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X