Connect with us

Рали

Инцидент и 4-то място за „Мегапорт Рейсинг“ в Дряново

Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally 2 Evo) завършиха на 4-то място в рали-спринт Дряново, първи кръг от сезон 2023 г. на дисциплината. В първата отсечка екипажът претърпя инцидент на 11-ия км и не успя да я завърши, но екипът на MSA, водена от Петър Гьошев, успя да подготви автомобила в изключително краткото сервизно време за следващите два етапа поради липсата на тежки поражения. Според правилата за рали-спринта Ангелов и Гаджев се върнаха в състезанието с наказателно време и въпреки това останаха 4-ти в генералното класиране след две трети места в отсечките.

Пръв в състезанието след силна битка станаха Пламен Стайков и Рафи Кадир, също с Skoda Fabia Rally 2, а зад тях само на 5,1 сек са Мартин Сурилов и Здравко Здравков. Подиумът завършиха Антон Титов и Александър Спиров. Пети в генералното и пръв в RC3 са Динко Иванов и Живко Желев, зад тях победата в клас RC4 отиде при Никола Мишев и Петър Сивов.

„Вървяхме добре в първата отсечка, но на един завой влязохме с твърде висока скорост и задната част занесе, след което излязохме извън пътя. Върнахме се в състезанието, след като по автомобила нямаше тежки щети. Във втората отсечка карах много внимателно, защото това е втори инцидент за мен в две поредни състезания, предходният път бе в Румъния преди година. В третата отсечка дадохме малко повече газ, получи се добра тренировка за екипа. Следващото ни състезание ще бъде в Румъния“, коментира Мирослав Ангелов след финала.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X