Connect with us

Рали

Христо Атанасов: Доволни сме от супер специалния етап в Шумен!

Снимка: Deni Pavlova Photography

В конфигурацията на отсечките на „Стари столици“ всеки пилот има шанс да компенсира разлика във времената, споделя автомобилният състезател Христо Атанасов от Велики Преслав, дни преди старта си в ралито, цитиран от пресцентъра му, предава БТА.

„Нашият отбор е изключително доволен от супер специалния етап в Шумен. Мисля, че ще се получи интересен и зрелищен етап. За мен вариантът с каране до Върбица и обратно, а след това до Шумен е по-добър. Така ралито става по-дълго, може да се получи по-добра и интересна битка. Пилот, който направи грешка в някой от етапите, ще има възможност да я избие. Като всички участници в състезанието, нашата мотивация е за по-предно класиране в генералното подреждане на тазгодишното издание на рали „Стари столици“, коментира Христо Атанасов, цитиран от пресцентъра на ралито. Оттам уточняват, че екипажът Христо Атанасов и Марин Иванов, с автомобил „Ситроен С2 VTS“, е със заявка за призово място в своята група на рали „Стари столици“.

Христо Атанасов започва своята състезателна кариера през 2010 година с участие в планинското изкачване „Българка“ в Сливен. През същата година записва участия и в няколко старта от рали шампионата. През 2011 година, с помощта на спонсори и приятели, той подготвя   по-конкурентен автомобил. Кариерата му продължава през следващите години, с повече амбиции и участия в различни състезания от планинския и рали шампионата. Тази година, при участието си в първия кръг от шампионата по планинско изкачване в Шумен, се класира първи в своя клас „RC4“, в група „А“,  до 1600 кубика, отбелязват от пресцентъра на рали „Стари столици“.

Състезателната кариера на навигатора на Атанасов – Марин Иванов, започва през 2009 година като състезател. Участва в планинското изкачване „ Шипка“ с „ВАЗ 2105“, но поради технически причини не стига до финала. Той се класира на трето място в рали „Стари Столици“, в „група А“, с „Опел Корса“, като навигатор на Рушен Ибрям. Година по-късно Иванов се запознава с Христо Атанасов, с когото стартират на рали „Хеброс“ като екипаж. Оттогава продължават заедно състезателната си кариера. Двамата имат участия в националния рали шампионат и в състезания в Румъния, Сърбия и Турция, допълват от пресцентъра на рали „Стари столици“.


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X