Connect with us

Мотоциклетизъм

Кортен приема петия кръг от националния шампионат по мотокрос

Мотополигон „Докса баир“ край Кортен ще е домакин на 5-ия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос и на стартовете от 6-ия кръг от BMU European motocross championship – “Grand prix Kippen 2022”. Очакват се над 100 състезатели, като заявки са подали и от Румъния, Молдова, Турция, Гърция и Северна Македония.

След стартовете до момента в Кортен, Севлиево, Козар Белене и Троян за Републиканския ни шампионат Хакан Халми (МХ 2) от „НСА моторспорт“, Майкъл Иванов (МХ 1) от „АИТ рейсинг тийм“ и Григор Царев (МХ) от „Джи ар си моторспорт 2020“ не познават вкуса на поражението този сезон.

В МХ 50 сериозна битка водят Георги Вендов от АИТ рейсинг тийм“ и Пламен Иванов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, при 65-кубиковите лидер е Георги Гинов Georgi Ginov от Мото спорт Варна“, при 85-кубиковите в класирането се преследват Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ и Дани Цанков Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“.

Сериозна е битката в клас МХ 2 Junior – след лидера Мариoс Канакис от АИТ рейсинг тийм“ в подреждането са Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“ и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“.

В МХ 250 към титлата са се устремили Георги Иванов от „Ридо Самоков“ и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“.

В МХ Senior първите 3 места са окупирани от състезатели на „АИТ рейсинг тийм“ – Кадир Масар, Атанас Петров и Янко Зоков, а при над 55-годишните доминира „Дизел юнак“ – Емил Балджийски, Димитър Аргиров и Живко Бонев.


Програма
Източник: БФМ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X