Connect with us

Мотоциклетизъм

Никола Мирославов с първо място и тежко падане в Moto4 на Испания

След падането в събота, Мирославов показа здрава воля и характер, сразявайки конкуренцията в неделното състезание

Тежък уикенд за Никола Мирославов в надпреварата от испанската серия Moto4 на пистата Навара.

В събота, много неприятен „хай-сайд“ в шестата обиколка, извади младият българин от първото състезание. За съжаление трето падане за сезона за Мирославов, което автоматично го вади от битката за спечелване на шампионата, но от друга страна Никола е пилотът с най-много победи до момента в хода на сезона.


„Не падаш ли, значи някъде грешиш и не се развиваш!“


Въпреки инцидента, Никола Мирославов показа пълен професионализъм, хъс и амбиция за победа.

Тръгвайки от десета позиция на старта, в спринта до първия завой Никола вече беше шести, като без да губи много време се закачи плътно за челната петица и започна да я преследва.

След първата обиколка, борбата стана свирепа, а Мирославов само търсеше удобен момент, докато поднасяше атаките си на испанското трасе.

Докрая на втората обиколка българинът вече беше трети, а в началото на третата обиколка – втори!

След успешна атака в четвъртата обиколка, Никола Мирославов вече бе лидер на колоната, спечелвайки цели девет позиции от старта на състезанието! Две обиколки преди финала Мирославов бе атакуван и изместен на втора позиция.

Докрая го очакваше тежка финална битка за разпределение на подреждането на почетната стълбичка.

В предпоследната 11-та обиколка местата в ТОП 3 се размениха, като Мирославов остана втори, но не след дълго отново пое лидерството. Така в последната 12-та обиколка не позволи подобна размяна на позициите и пресече финала, като победител в неделното състезание на този тежък уикенд.

Както и преди, така и в тази титанична битка, Никола Мирославов отново показа на какво е способен, а феновете на мотоциклетизма със сигурност останаха очаровани от сблъсъка в Moto4.

Доката в Испания на пистата Навара прозвуча родния ни химн, за пореден път през сезона Мирославов развя българският флаг от най-високото стъпало на стълбичката.

Резултати


Видео

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X