Connect with us

Легионери

Любен Емануилов с участие зад граница

“Неяснотата със сезон 2022 в България ни накара да погледнем навън”, споделя пилота.

Любен Емануилов

Един от най-младите пилоти състезаващи се активно у нас в шампионата по планинско изкачване и затворен маршрут – Любен Емануилов, ще участва в първото си състезание за тази година в западната ни съседка, Сърбия. 

Състезанието ще се проведе идния уикенд в близост до град Златибор, а Любен Емануилов ще участва с добре познатия за всички негов автомобил – Peugeot 106.

Любен Емануилов


Ето какво споделя Емануилов за Pitlane.TV, преди да се отправи към Сърбия.


“Първоначално се бяхме насочили към Румъния, но бързо разбрахме че ще ни трябва стабилна финансова помощ която не намерихме. За нас първо състезание ще бъде този уикенд с планинско изкачване Златибор, Сърбия – което идва, като по-лесен вариант да се справим със собствени финанси. С любезното съдействие и покана от нашите приятели от Северна Македония – Александър Ангеловски и Боби Трайковски ще вземем участие във втория кръг от сръбския шампионат в клас VI до 1600куб.см. Условията там и топлото посрещане ни идват като страхотна алтернатива през този вероятно нулев сезон в България.

За тази година няма новости по автомобила, направихме пълна ревизия на скоростната кутия, по-добри настройки на окачването, като вече разполагаме и с много по-добър избор на гуми. В края на миналата седмица направихме кратък тест на автомобила и сме напълно готови за уикенда.”


Любен Емануилов


“Поради неяснотата със сезон 2022 в България се наложи да се насочим към нашите съседки и възможността, която ни предоставят да се състезаваме в техните шампионати! Поради финансови затруднения нямаме изготвена програма, в която да участваме цял сезон, но се надяваме да намерим партньори за да може да продължим и с останалите кръгове от шампионата.

Може да ме последвате в социалните мрежи – там ще предавам колкото мога от предстоящото състезание в Златибор. Мисля, че формата ще се хареса на много колеги.”


 

2 Коментара

2 Коментара

  1. Deni Pavlova Photography

    21.06.2022 в 15:10

    Успех, шампионе!

  2. Pingback: Трима българи отново на старт в Сърбия | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X