Connect with us

Легионери

Пламен Стайков и Рафи Кадир се отправят към рали „Бохемия“

Българският тандем застава рамо до рамо със световни звезди и местни асове

Екипажът на Flat-Out Motorsport с първо официално участие за сезон 2022 в Чехия.

Bohemia Rally Mladá Boleslav е пети кръг от Чешкия шампионат и ще се проведе в периода 08.07-10.07.2022 г., в град Млада Болеслав /Чехия/. Феновете знаят, че тук е „домът“ на спортната дивизия на Škoda, където се произвеждат колите им от категория R5/Rally 2. Именно с такъв автомобил ще участват Пламен Стайков и Рафи Кадир, съобщават още от варненския тим в своята Facebook страница.

Предизвикателството пред двамата е огромно, предвид факта, че това е едно от най-силните състезания в шампионата на чехите. В него участие взимат пилоти от световна величина – Кале Рованпера, Яри Хутунен, Марко Булакия, Ерик Цайс, Оле Кристиан Вейби и др.

В тазгодишното издание се откроява и заявката на Ян Копецки, който е бивш шампион в WRC2 и осемкратен рали шампион на Чехия.

Изборът на Пламен Стайков никак не е случаен, т. к. пилотът обича да поставя летвата високо. Конкуренцията в тази надпревара е огромна, а броят на заявките през миналата година достигна 90 екипажа от 7 държави.

Българският тандем ще трябва да се пребори не само със световните звезди и местни асове, но ще трябва да положи неимоверни усилия при преминаването през техничните чешки етапи с новия за екипажа автомобил Škoda Fabia R5. Стайков и Кадир тепърва ще се впуснат в опознаването на колата, предвид липсата на състезателен опит и тренировъчни километри, следствие от сложната ситуация в българския автомобилен спорт.

Целта, която състезателите на АСК „ФЛАТ-АУТ“ си бяха поставили в началото на сезона, а именно – спечелването на националната титла в рали шампионата, се отлага за следващата година, а отборът насочва ресурса си към рали „Бохемия“ и най-голямото автомобилно състезание в Чехия – рали „Барум“.

3 Коментара

3 Коментара

 1. венелин урумов

  26.06.2022 в 17:45

  Ко речи СЛЕДВАЩА? Коя точно щото следващи са всички след тази!Всички са в ИЗЧАКВАТЕЛЕН РЕЖИМ ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ ДА ГИ ОПРАЙ!Май никой още не е разбрали че преключи една БЪЛГАРСКА ЕРА В ТОВА НЕЩО НАРЕЧЕНО СПОРТ!Новото е съвсем РАЗЛИЧНО по минимум европейски стандарти и някой трябва да свърши ЕДНА ОГРОМНА РАБОТА за преустройството на ДЕЙНОСТА ЗА ДА ВЗЕМЕ ЛИЦЕНЗ!И първото нещо е да убеди ФИА да отнеме правата от СБА и да ги даде на нова ФЕДЕРАЦИЯ която и да е тя !Не се вижда ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СПОРТНИ СУБЕКТИ да проявяват активност“““КРЪГЛА „“маса за договаряне и сформиране на нова консенсусна ФЕДЕРАЦИЯ и БФАС да е важното е да се събере екип от ЗАИНТЕРЕСОВАНИ да си набележат целите и всеки да положи усилия //Дунев сам не може да свърши ВСИЧКАТА РАБОТА//““СПАСЕНИЕТО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е ДЕЛО НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ“““

 2. венелин урумов

  26.06.2022 в 18:21

  Освен СБА има проблем и със СПЕЦИФИЧНИ законови изисквания имащи отношение към други спортове но не и към автомобилния! ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ УДВОЛЕТВОРЕНИ и са пречка за издаване на ЛИЦЕНЗ!Тук основателно е да се запитат бившите ДЕЯТЕЛИ КЪДЕ СА СПАЛИ ПРЕДИ 2018г КОГАТО СЕ Е ОБСЪЖДАЛ ЗАКОНА ЗА СПОРТА?Пълен батак е!ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ НАМЕРЕТЕ/платете/на КОМПЕТЕНТНИ ЛИЦА/не любители ентусиасти //ДА СВЪРШАТ РАБОТАТА !Имаше едно време един А.Александров но го изритахте за три месеца на принципа „“ТИ АКЪЛ НЕ НИ ДАВАЙ ПАРИ НИ ДАЙ““Е сега палачинката се обърна свърши „“и аз съм прост и вие сте прости затова се разбираме““

 3. Pingback: Пламен Стайков финишира съботния ден на Рали Бохемия | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X