Connect with us

Легионери

Марти Стоянов изпробва новото поколение Peugeot 208 – Rally 4

Марти е вече дипломиран рали пилот!

За 12 годишен Марти вече има голям опит с различни състезателни автомобили. Въпреки, че е прекалено малък за да му бъде позволено да кара на писта, да не говорим за рали етап, този негов опит бе достатъчен за да убеди известното училище за пилоти на Виторио Канева да направи изключение за него и да му позволи да си заслужи дипломата за рали пилот на пистата Кастелето ди Брандуцо в Италия.

Училището за пилоти Виторио Канева е едно от най-добрите в света и сред възпитаниците си има сегашния световния WRC вице-шампион Елфин Еванс, Андреас Микелсен, Крис Мийк, Есапека Лапи, Мадс Остберг и много други WRC пилоти, включително и нашия многократен шампион Крум Дончев.

Инструктура на Марти бе не кой друг, а шампиона на Италия за 2020 и пилот на Хюндай Андреа Кругнола.

Програма на Марти за деня бе микс от програмата за пилоти под 18 и тази за професионални пилоти. В началото Марти трябваше да кара шосейно Рено Клио и след това да пробва професионален рали автомобил – Пежо 208 Рали4. Както обикновено на Марти не му отне много за да свикне с колата и само след няколко минути бе бързо решено да прекара деня зад волана на 208 Рали4.

Марти отново много бързо се адаптира към трудните условия(студена и мокро трасе) което веднага впечатли Андреа Кругнола, който даваше инструкции на Марти от навигаторската седалка. Той бе доволен, че Марти следва инструкциите му и правеше всичко което той искаше от него без да губи много време, да се страхува или колебае. Марти от своя страна бе много доволен от колата и усмивката му бе постоянно на лицето. На него много му хареса цялото преживяване и успя да остави много позитивно впечатление в Андреа и отбора!

Те бяха впечатлени как 12 годишен може да бъде толкова професионален в подхода си към работата на отбора, да се адаптира и учи бързо. Това бяха моменти в които бе видно как времето прекарано от Марти в обстановката на Емил Фрай Рейсинг се отплаща като той е развил начин на комуникация с отбора който да е много точен, концентриран и детайлен. Това е нещо което за пореден път прави впечатление на професионалистите за него.

Следващия тест на Марти с рали кола трябва да бъде на макадам, но все още не е решено кога и къде.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X