Connect with us

Картинг

Марти Стоянов с успешни тестове на Крос Карт

През изминалия уикенд Стоянов проведе тестове с отбора на WRC звездата Тиери Нювил на легендарната белгийска писта Spa Francorchamps

През зимната пауза Марти Стоянов успешно уплътни седмицата преди празниците с тестове на атрактивните Крос Карт машини, на пистата Спа Франкоршампс, за отбора на братя Нювил – Life Live.

Самата звезда от световния рали шампионат (WRC) Тиери Нювил бе там, за да дава съвети и да помага в работния процес.


„За нас теста бе не само тренировка, но и да опипаме почвата, тъй като обмисляме участие в новата FIA Cross Kart Академия, която е за пилоти от 13 до 16 години, имаща за цел да намери следващата рали звезда.“, коментира за Pitlane.TV неговия баща и ментор Мирослав Петков.

„Лошото време отреди тестовете да се проведът на картинг конфигурацията, вместо да се кара по автокрос трасето на легендарното съоражение Спа Франкоршампс. Въпреки нулевите температури и редуването на дъжд и сняг в неделя имаше повече от десет бъгита на пистата!“, допълни Петков.

„За Марти това беше полезна тренировка и научи много неща, едно от които например, да ползва ръчна спирачка и да забавя машината с плъзгане, защото при такава липса на „грип“ е почти невъзможно използването на спирачките. Определено това бе различен стил на пилотиране за него, спрямо това което е учил досега. Но умението да можеш бързо да се приспособяваш към всякакъв стил на каране, както и да се приспособяваш към различен автомобил е много важно за мен, ако някой ден реши да бъде професионален пилот!“, коментира още Мирослав Петков.


ВИДЕО

4 Коментара

4 Коментара

  1. венелин урумов

    17.12.2021 в 11:04

    ЬДМИРАЦИИ ЗА УСИЛИЯТА НА г–н М.Петков. Дай БОЖЕ днес 17 12 2021 СБА да са гласували с ДВАТА СИ ГЛАСА за Бен Сулайем за да задуха „“вятърът на промяната““във ФИА!Обещанието му е по голяма достъпност///РАЗБИРАЙ ЦЕНА ОПРЕДЕЛЯНА ОТ ТЕХНИЧЕСКИ ПРАВИЛА ЗА АВТОМОБИЛИТЕ!!///

  2. Pingback: Марти Стоянов с тестове на новото поколение Peugeot 208 – Rally 4 | Pitlane.TV

  3. Pingback: Марти Стоянов изпробва новото поколение Peugeot 208 – Rally 4 | Pitlane.TV

  4. Pingback: 28 заявени за раликрос “Ловеч” | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X