Connect with us

Легионери

Мартин Стоянов направи тест на пистата Хокенхайм преди първият му старт в шампионата на DMV BMW 318Ti Cup

Мирослав Петков – баща и мениджър на Мартин Стоянов с обзор на изминалия тест на пистата Хокенхайм

Дъжд и мокро трасе ни посрещнаха при пристгането ни в Хокенхайм.Часове преди да започне теста дъжда беше спрял, но пистата беше още доста мокра. Четири сесии по 45 минути бяха определени от организатора на теста . Общо участваха две групи -стриит автомобили и състезателни автомобили.Всяка група имаше възможност за 4 сесии по 45 минути. В нашия отбор те бяха разделени между Марти и още един пилот.

Отборът взе решение Марти да кара в сесиите , които са преди обяд. Първата сесия започна на мокра писта, но слънцето вече грееше. Тези условия на изсъхваща писта са едни от любимите на Марти . На пистата имаше около 10,12 ВМW 318ti Cup, смесени със още много други коли от различни класове и шампионати- от ,,Clio Cup” до ,,GT3″.

Във втората сесия, пистата беше напълно суха и времената започнаха да се подобряват значително. Марти въртеше обиколки със около 2 секунди по-бързи в сравнение с последния тест, който направихме също тук през декември. Най- бързата обиколка, която записа в тази сесия беше 2.10.9. Официално времеизмерване нямаше, но ние от отбора мерихме сами времената, както на нашия пилот, така и на другите пилоти, който ни изглеждаха бързи , но се оказа , че техните времена бяха по слаби от тези на Мартин Стоянов.

През обедната почивка коментатора на шампионата дойде при нас за да разпита как е минала първата сесия за Марти и остана доста впечатлен, като разбра, че той е записал 2:10 ,тъй като другото най-добро време в сесията за което знае е 2.12!

За наша изненада в следобедните сеси в съседния гараж се появи Тимо Глок, който също беше дошъл за тест. Марти обаче беше приключил с неговите сесии и в този момент си мислехме как няма да можем поне за малко да бъдем с Тимо Глок на трасето , което щеше да е доста добър урок за нас днес да го следваме от близо.

За Марти оставаше да гледа и попива информация.

Към 15 часа обаче, изненадващо ни повикаха и ни обявиха, че другия пилот има болки в крака и Мартин може да се върне на пистата за последната сесия. Когато Марти излезе и се нареди на изхода от питлейна, зад него спря Тимо Глок. За опита на Тимо Глок няма смисъл да говоря, само ще кажа че в годината когато Марти е роден Тимо е карал третия си сезон в Ф.1!

Двамата прекараха заедно почти цялата сесия като си разменяхя позицията няколко пъти. Към края Тимо успя малко да се откъсне. Пет минути преди края колата на Мартин скъса преден ляв шарнир на спирането за завой две, но той успява да овладее колата и спря извън пистата. Това предизвика червен флаг и това беше края на деня.

Най- бързата обиколка която Марти записа беше 2:10.6, която можете да видите в онборда. В нея има също две големи грешки който се виждат и костват време, както и трафик от различни коли , поради което беше трудно да се направи чиста обиколка, и разбира се да учи и да свиква с колата.

След сесията отидохме до Глок за да поговорим с него. Той ни показа неговото време 2:09.99 . Тази разлика от 6 десети от секундата по-добро от времето на Марти ,изглежда като много време, но имайки вредвид, че на практика той кара този автомобил за трети път мисля, че е на лице повече от добър потенциал за предстоящите му състезания в DМV BMW 318Ti Cup.

Програмата ни за подготовка продължава и в този уикеннд. Мартин Стоянов ще вземе участие в 6-часовия Ендурънс на Писта Серес- Гърция с отбора на Mirafiori team. Целта ни е да трупаме повече километри с които да се подготвим за предстоящият ни календар.Въпреки трудностите с бюджета ни, ще направим всичко възможно Мартин да развива потенциала си и бъде в подходяща форма за първия му старт в шампионата DMV BMW 318Ti Cup.

Благодарности към всички които ни подкрепиха и в кампанията ни за събиране на средства за помощ в старта на кариерата на Марти в автомобилния шампионат! Въпреки че сумата събрана до момента да е доста скромна, ние продължаваме да се надяваме на вашата подкрепа и на хора които желаят да инвестират в кариерата на Марти! Подкрепи Марти в кариерата му в моторните спортове (pavelandreev.bg). Ние ще оправдаем вашето доверие!

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X