Connect with us

Рали

Мартин Сурилов: Надяваме се да спечелим „Стари Столици“

Снимка: Martin Surilov | Facebook

„Стартираме и се надяваме да завършим като победители  в рали „Стари столици““, това каза шуменският пилот Мартин Сурилов, цитиран от пресцентъра на ралито, предава БТА. Шуменският екипаж Мартин Сурилов/Здравко Здравков, както и заявените за старт участници в автомобилното състезание, днес опознават специалните етапи. 

25 екипажа подадоха заявки за участие в 52-то издание на автомобилното състезание, втори кръг от националния рали шампионат, което ще се състои на 5 и 6 август, и включва специален градски етап около зала „Арена Шумен“.

„Очаквам силно състезание. Надявам се да сме уцелили правилните настройки на автомобила и да сме бързи по етапите. За нас това състезание е изключително важно, тъй като евентуална победа би ни върнала в борбата за титлата. Във всяко състезание даваме всичко от себе си, независимо от конкуренцията, независимо от нивото, до което сме достигнали при подготовката на автомобила и т.н“, добави Сурилов.

„Организацията на състезанието е на ниво. Вижда се, че са положени усилия, както за промени, така и да се подобрят някои неща в ралито. Прави добро впечатление, че Данчо Данчев-Данчони се допитва до пилотите, взема под внимание тяхното мнение. До момента не знам някой да го в правил, а това лично аз смятам, че е изключително важно“, споделя шуменецът.

„Кариерата на всеки състезател е съпътствана от успехи и неуспехи. Независимо от това обаче, винаги сме се старали да се развиваме и ако грешим, да поправим грешките си. Амбициите ни са когато имаме успех – на следващо състезание той да бъде по-голям“, обобщи Сурилов и уточни, че се старае участията им със Здравков никога да не остават незабелязани.

„На публиката и всички фенове на автомобилния спорт пожелаваме много и приятни емоции по етапите. Посланието ни е да не застават на опасни места, където тяхната и  нашата сигурност може да бъде застрашена“, допълни пилотът.

През този сезон Мартин Сурилов и Здравко Здравков ще карат на всички състезания от рали и рали спринт шампионата. Програмата е пълна, а амбициите  в двата шампионата са шампионски титли.

Мартин Сурилов е роден на 4 ноември 1980 г. в Шумен. Кариерата му като автомобилен състезател започва почти веднага, след като получава свидетелството си за управление. Едва ли някой е предполагал, че Мартин, който започва с тренировъчното „Жигули“ на автомобилния състезател Николай Златков ще стане любимец на публиката по трасетата. За първи път  в състезателната си кариера стартира с „ВАЗ 2101“ на планинското в Търговище. Още в първите състезателни километри показва талант и печели титлата в група „А“, клас 5 в републиканския планински шампионат през 2002 година. През 2004 година печели титлата в група „N/3“ в българския рали шампионат. През годините опознава ездата на автомобили в същия клас. През 2011 година сяда зад волана на „Мицубиши Лансър Ево 8“ на рали Сливен. През 2012 година „ево осмицата“ е сменена с „деветка“, докато не идва време да седне зад волана на „Ситроен С3 Рали 2“. До него неотлъчно през годините  е шуменецът Здравко Здравков.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X