Connect with us

WRC

Танак и Лапи отпаднаха от рали Финландия

Естонският пилот От Танак (Форд) и финландецът Есапека Лапи (Хюндай), които бяха сред сериозните кандидати за победата на Рали Финландия, бяха принудени да се откажат от състезанието в петък по време на втория етап на състезанието, което е девети манш от световният шампионат.

Танак, който бе водач след първия ден, стана жертва на механични проблеми с автомобила, а Лапи излезе извън пътя и се удари в дърво. Той и навигаторът му Яне Ферм са невредими.

В момента финландецът Кале Рованпера (Тойота), който е световен шампион и актуален лидер, поведе във временното класиране след шестата специална отсечка, но има още много отсечки до края на Рали Финландия неделя. В осмата отсечка обаче и автомобилът на Рованпера излезе извън трасето, след като се хлъзна на калната повърхност и се обърна по покрив, което означава, че и той сигурно ще отпадне от надпреварата.

Втори беше британецът Елфин Еванс (Тойота), който изостава на 5,3 секунди, а след това са японецът Такамото Тацута (Тойота) и белгиецът Тиери Нювил (Хюндай), които имат 16 секунди закъснение.

Сред отпадналите пилоти е и французинът Пиер-Луй Лубе, който се удари в скала.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от WRC

X