Connect with us

Рали

Мартин Сурилов преди рали “България” 2023: Ще бъдем горди да спечелим това рали!

Рали “България” е най-престижното автомобилно състезание в страната. Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат и е валидно за European Rally Trophy. 

Мартин Сурилов и неговият навигатор Здравко Здравков спечелиха по драматичен начин Рали „Стари столици“ преди няколко седмици и екипажът с техния Citroen C3 Rally2 ще бъдат основен претендент за титлата в Рали “България”.

Спечелихте „Стари столици“ след епичен дуел с Пламен Стайков. Каква е вашата цел до края на сезона?

Много сме щастливи, че успяхме да спечелим домашното си състезание. Определено имаме, какво още да подобрим и научим за автомобила, за да сме още по-бързи, така че за нас тази победа е знак, че работим в правилната посока.

Откакто се състезаваме изобщо, този сезон е първият, в който караме с пълна програма. Почти никога не сме излизали в състезание със стратегия различна от тази да караме, колкото можем по-бързо, във всеки един етап.

Направихме го тази година в Шумен, тъй като точките ще са ни важни за годишното класиране. Кръговете са само четири и нямаме право на грешка.

Рали “България” е специално състезание в календара. Какво би означавало за вас победата в него?

Рали “България” е история, въпреки че тази година ще е на съвсем ново място. Ще бъдем горди да го спечелим, особено при очертаващата се все по-силна конкуренция. Надяваме се на повече чужди екипажи и атрактивно състезание.

Също така смятам, че до голяма степен титлата ще се реши на това състезание.

Кое е най-важното за победата в едно рали?

Не мисля, че има нещо конкретно, което да е най-важно за победата в едно състезание. Ако подцениш дори и най-дребния детайл, това може да се окаже фатално.

Със съвременните автомобили изключително важни са правилните настройки. Перфектните записки и доверието между пилот и навигатор винаги ще са на първо място.


ВИЖТЕ ОЩЕ


ВИДЕО

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Мартин Сурилов: На 99% сезон 2023 е края на кариерата ни | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X