Connect with us

По света

Opel ще участва в Олимпийското рали Revival

Opel

От 8 до 13 август Олимпийското рали Revival ще предложи маршрут от общо 2252 километра от Кил до Мюнхен.

197 отбора от девет нации ще преминат множество специални етапи в шест дневни етапа. Opel Classic е също на старта в това класическо пътуване с няколко исторически модела, съобщава “Фокус”.

„Радваме се, че можем да допринесем с истинска класика за това голямо възраждане с исторически модели на Opel като Rallye Kadett от 1971 г. и Commodore GS/E Coupe. И разбира се, Opel Olympia не трябва да липсва, затова го изпращаме заедно с като нашия нов Plug-in хибрид Astra, който ще привлече вниманието към себе си като превозно средство за екипаж със своя смел, ясен дизайн и новаторски технологии“, подчертава ръководителят на Opel Комуникации Харалд Хампрехт.

В своето поздравление към юбилейното събитие Валтер Рьол описва Олимпийското рали от 1972 г. като „Ралито на века“. Защото оттук започна всичко за най-добрия рали пилот на всички времена:

„След това рали нищо не беше същото!“. Следва първият му шофьорски договор с Opel.

Рьол настоя да покара няколко специални етапа в историческите модели на марката. И ще стартира в четвъртък, 11 август, с Commodore GS/E Coupe, предоставен от Opel Classic в Кьолн. Както при оригинала от 70-те години на миналия век, системата за впръскване е заменена от три двойни карбуратора Weber със спортни въздушни филтри – това увеличава на производителността с около 15 процента.

Почетният спортен президент на ADAC Херман Томчик и ветеранът от моторните спортове Гюнтер Холцер ще карат в Олимпийското рали ྄ Revival със специален екземпляр от поколението Kadett B – същият Rallye Kadett, който шведският рали ас Андерс Куланг и неговият навигатор Бруно Берглунд караха през 70-те години. Оборудван с двигателя на “големия брат” Rekord Sprint, специална задна ос, ролкейдж и допълнителни инструменти, той е перфектна основа не само за използване в моторните спортове.

И накрая, но не на последно място, едноименният Opel не трябва да липсва на едно „Олимпийско рали“. Автомобилът, който ще участва в тазгодишното издание, е Olympia 1100 SR от 1967 г.

Аналогично на концепцията Rekord/Commodore, Opel пусна по-фина версия на Kadett по това време – 1100 SR стандартно с 44 кВт/60 к.с. е карана с по-големите двигатели CIH с 55 кВт/75 к.с. и 66 кВт/90 к.с.

Тази Olympia достига скорост до 170 км/ч – стойност, която обикновено е била запазена за спортни автомобили по това време.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

август, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от По света

X