Connect with us

По света

Opel ще участва в Олимпийското рали Revival

Opel

От 8 до 13 август Олимпийското рали Revival ще предложи маршрут от общо 2252 километра от Кил до Мюнхен.

197 отбора от девет нации ще преминат множество специални етапи в шест дневни етапа. Opel Classic е също на старта в това класическо пътуване с няколко исторически модела, съобщава „Фокус“.

„Радваме се, че можем да допринесем с истинска класика за това голямо възраждане с исторически модели на Opel като Rallye Kadett от 1971 г. и Commodore GS/E Coupe. И разбира се, Opel Olympia не трябва да липсва, затова го изпращаме заедно с като нашия нов Plug-in хибрид Astra, който ще привлече вниманието към себе си като превозно средство за екипаж със своя смел, ясен дизайн и новаторски технологии“, подчертава ръководителят на Opel Комуникации Харалд Хампрехт.

В своето поздравление към юбилейното събитие Валтер Рьол описва Олимпийското рали от 1972 г. като „Ралито на века“. Защото оттук започна всичко за най-добрия рали пилот на всички времена:

„След това рали нищо не беше същото!“. Следва първият му шофьорски договор с Opel.

Рьол настоя да покара няколко специални етапа в историческите модели на марката. И ще стартира в четвъртък, 11 август, с Commodore GS/E Coupe, предоставен от Opel Classic в Кьолн. Както при оригинала от 70-те години на миналия век, системата за впръскване е заменена от три двойни карбуратора Weber със спортни въздушни филтри – това увеличава на производителността с около 15 процента.

Почетният спортен президент на ADAC Херман Томчик и ветеранът от моторните спортове Гюнтер Холцер ще карат в Олимпийското рали ྄ Revival със специален екземпляр от поколението Kadett B – същият Rallye Kadett, който шведският рали ас Андерс Куланг и неговият навигатор Бруно Берглунд караха през 70-те години. Оборудван с двигателя на „големия брат“ Rekord Sprint, специална задна ос, ролкейдж и допълнителни инструменти, той е перфектна основа не само за използване в моторните спортове.

И накрая, но не на последно място, едноименният Opel не трябва да липсва на едно „Олимпийско рали“. Автомобилът, който ще участва в тазгодишното издание, е Olympia 1100 SR от 1967 г.

Аналогично на концепцията Rekord/Commodore, Opel пусна по-фина версия на Kadett по това време – 1100 SR стандартно с 44 кВт/60 к.с. е карана с по-големите двигатели CIH с 55 кВт/75 к.с. и 66 кВт/90 к.с.

Тази Olympia достига скорост до 170 км/ч – стойност, която обикновено е била запазена за спортни автомобили по това време.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от По света

X