Connect with us

Картинг

Отново български триумф във второто издание на „ЕКО 8 часа на България“

Тимът на Паусилев Рейсинг стана победител в категория PRO до 84 кг. в състезанието „ЕКО 8 часа на България“, част от Европейския шампионат по картинг за издръжливост, в което взеха участие над 100 пилота от седем нации, разпределени в 32 отбора.

Състезанието се проведе на 29 август на писта „Пауталия“ край Кюстендил. Това бе втори приз за отборът на Паусилев Рейсинг, който се класира на първото място и в предходната 8-часова надпревара на тази писта през месец април.

На второ място в същата категория завърши тимът от Белгия – Карт Ивентс. Бронзовият медал остана за отбора на Йънг Гънс, представляван от младите надежди на българския моторен спорт Никола Цолов и Калоян Върбицалиев, които направиха своя дебют в състезанията за издръжливост.

В категория GOLD до 94 кг, златото грабна тимът на Монтана Екстрийм, който зае първото място в категорията и в предишния 8-часов старт, състоял през пролетта. Среброто отиде при Про спорт, а третото място на призовата стълбичка зае отборът от Сърбия – Беокарт Гранд При. Картовете, с които се състезаваха отборите, са модел Sodi SR4 – 390 кубика – 13 конски сили.

„ЕКО 8 часа на България“ бе второто състезание с такава продължителност в тазгодишната европейска надпревара. Първият осем часов старт се състоя на същата писта на 25 април, а в предходните години състезанието край Кюстендил се проведе съответно в 12 и 24 часови формати.

През 2021 г. Европейският шампионат по картинг за издръжливост, чийто главен спонсор е ЕКО България, включва общо четири старта – две състезания по 24 часа край град Хасково и две надпревари от по 8 часа край град Кюстендил.

Последният старт на Европейския шампионат по картинг за издръжливост за тази година ще се проведе на 2-3 октомври, във формат от 24 часа, като домакин отново ще бъде картинг писта „Хасково“ край едноименния град.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X