Connect with us

Картинг

ЕКО 24 часа на България с трето издание

Европейският картинг шампионат за издръжливост с пореден старт на картинг пистата в град Хасково

Третото издание на ЕКО 24 часа на България, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост ще стартира на 2 октомври на картинг пистата в град Хасково. След изключително успешните три сезона, през които се проведоха 8, 12 и 24 часови формати, за втори път през 2021-ва, събитието отново ще събере пилоти от цял свят.

За първото място ще се състезават 42 отбора, от 15 нации, с общо 250 пилота, разпределени в две категории. В това издание различното е, че и двете категории Gold и Pro ще бъдат изравнявани килограмите до 84 кг. Категория Gold ще се състои от 7 до 9 пилота в отбор, които трябва да направят 34 спирания в бокса, което е с 4 повече от отборите в категория Pro.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отбор на звездите“, в който ще вземат участие: многократният шампион на България и Европа- мотоциклетистът Мартин Чой, легендата на българския спорт – Олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1- Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът– Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев.

Отборът на „ЕКО и приятели“ отново ще бъде представен от журналисти и служители на ЕКО България заедно с победителя от специалната онлайн игра във Фейсбук.

И в това издание пилотите ще бъдат изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта като посоката на движение на пистата ще бъде обърната точно на 12-я час от старта, който ще бъде даден в 12.30ч.

За поредна година организаторите ще подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от гр. Хасково и ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.

Входът ще бъде свободен за всички желаещи да наблюдават на живо зрелищното събитие, при спазване на противоепидемичните мерки. Любителите на бързите скорости могат да проследят надпреварата и чрез преките включвания по БНТ.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X