Connect with us

Картинг

Първи тест за Марти Стоянов с формула

Болида бе Dallara от Formula ADAC Masters

Едва 12 годишен Марти получи покана да тества за първи път формула! Поканата дойде от Procar-Motorsport и Peter Schober, болида бе Далара от Формула ADAC Мастърс базирано на болида им от Формула 3. Колата е с 1.6 литра двигател Фолксваген, 145 к.с., 5 степенна скоростна кутия на Хюланд и тегло от 490 кг.

Заради застраховката на повечето писти в Европа не допускат пилоти под 14 години, затова теста бе проведен на импровизира писта на летището край гр. Тренчин, Словакия. На летището разбира се нивото на сцепление бе много ниско, но пък за сметка на това голямото пространство предразполагаше Марти да изпита лимитите на колата.

Както обикновено Марти от първите метри веднага без колебание атакува лимита на колата. Петер Шьобер бе много впечатлен от безстрашния му подход и веднага отбеляза, че Марти кара като някой който е карал вече 10 години формули!

През цялото време Марти изобщо не се притесняваше да плъзга и манипулира колата докато търсеше сцепление, което доведе и до 3 завъртия, но те изобщо не го изплашиха. От начало до край Марти бе на максимума!

Този първи тест много му хареса, но също така много зарадва неговото семейство защото показа, че целия труд и лишения си струват!


ВИДЕО


1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Марти Стоянов с успешни тестове на Крос Карт | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X