Последвай ни »

Картинг

Първи тест за Марти Стоянов с формула

Болида бе Dallara от Formula ADAC Masters

Едва 12 годишен Марти получи покана да тества за първи път формула! Поканата дойде от Procar-Motorsport и Peter Schober, болида бе Далара от Формула ADAC Мастърс базирано на болида им от Формула 3. Колата е с 1.6 литра двигател Фолксваген, 145 к.с., 5 степенна скоростна кутия на Хюланд и тегло от 490 кг.

Заради застраховката на повечето писти в Европа не допускат пилоти под 14 години, затова теста бе проведен на импровизира писта на летището край гр. Тренчин, Словакия. На летището разбира се нивото на сцепление бе много ниско, но пък за сметка на това голямото пространство предразполагаше Марти да изпита лимитите на колата.

Както обикновено Марти от първите метри веднага без колебание атакува лимита на колата. Петер Шьобер бе много впечатлен от безстрашния му подход и веднага отбеляза, че Марти кара като някой който е карал вече 10 години формули!

През цялото време Марти изобщо не се притесняваше да плъзга и манипулира колата докато търсеше сцепление, което доведе и до 3 завъртия, но те изобщо не го изплашиха. От начало до край Марти бе на максимума!

Този първи тест много му хареса, но също така много зарадва неговото семейство защото показа, че целия труд и лишения си струват!


ВИДЕО


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2021

25сепAll Day26Рали Сърбия 2021IV КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН РАЛИ ШАМПИОНАТ)

25сепAll Day26Автокрос Челопеч 2021 - 2VII КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН АВТОКРОС ШАМПИОНАТ)

25сеп9:0015:00Гимкхана Средец 2021III КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО ГИМКХАНА)

Още Моторспорт

Още от Картинг

X