Connect with us

Мотоциклетизъм

Петър Петров с поредно участие в световния шампионат по мотокрос

Двама българи ще участват този уикенд и ще представят страната ни в различни шампионати.

Петър Петров ще кара в поредния старт за сезона от MXGP в Белгия, а Живко Иванов – в кръга от Балканския шампионат по Супермото в Турция.

Петър Петров ще участва в поредния кръг от Световния шампионат по мотокрос на FIM – в дълбоките пясъци на Ломел в MXGP на Фландрия.

Голямата награда на Белгия винаги е била емблематична, независимо на коя писта се е провеждала, но Ломел е това трасе, което всеки състезател се надява да спечели на някакъв етап от кариерата си. Известно е като едно от най-трудните пясъчни трасета в света, пистата „Stedelijk Motorcrossterrein Lommel“ е популярна за състезателите от Световния шампионат по мотокрос на FIM, като много от отборите са разположени наблизо, което означава, че повечето състезатели познават трасето добре, което прави конкуренцията този уикенд още по-жестока!

Това е едно от любимите трасета и на Петър Петров, който именно тук за първи път в кариерата си в клас МХ 2 стъпи на подиума през 2015 година. В първия манш тогава Петров беше невероятно бърз, тъй като на квалификацията стартира от втора позиция, което е и най-добрата квалификация на нашия пилот досега.

Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ ще кара в третия кръг на Балканския шампионат по Супермото в Ушак, Турция в клас S3.

Иванов кара и в първите два кръга в Драма, Гърция и в Долна Митрополия, като сега е амбициран да повтори добрите си класирания.

Очаква се в надпреварата, която ще се проведе на асфалтови и офроуд участъци, да вземат участие състезатели от България, Гърция, Румъния и Северна Македония в класовете Open, S3, 85cc и 65cc. В събота са свободните тренировки и квалификациите, а двата манша – в неделя.


Източник: БФМ

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Живко Иванов се спечели второ място в Турция | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X