Connect with us

Мотоциклетизъм

Победа за Кабакчиев в Румъния

Теодор Кабакчиев спечели по безапелационен начин третия кръг от Балканския шампионат по хард ендуро „Ditrocks 2022“ в Румъния.

Най-добрият ни състезател, поведе още по време на пролога в петъчния ден и не остави шанс на останалите в събота и неделя, като беше най-бърз и в трите състезателни дни.

В неделния ден Кабакчиев завърши на 6 минути пред втория Сони Гогия от Италия, а трeти в етапа приключи Алфредо Гомес. Надеждите за по-добро класиране на испанеца в Румъния приключиха обаче още в събота, когато той получи повреда и изостана в подреждането.

След българина в крайното подреждане се наредиха представителят на домакините Йожа Норберт Левенте и италианецът Сони Гогия.

Трудно участие имаха нашите състезатели във финалния кръг на Европейското първенство по мотокрос в класове ЕМХ 65 и ЕМХ 85 в Локет, Чехия. Най-добре се представи Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“, който завърши на 15-то място в крайното подреждане с 10 точки (11-то и 36-то място в маншовете). Останалите ни представители в ЕМХ 65 Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ и Симеон Тодоров от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ не успяха да преодолеят квалификациите.

При 85-кубиковите Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ е 32-ри в класирането след 33-то и 28-мо място в маншовете, а другият българин Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ не попадна сред първите 40 класирали се.


Източник: БФМ

2 Коментара

2 Коментара

  1. Pingback: Теодор Кабакчиев ще участва в петия кръг на Световния хард ендуро шампионат | Pitlane.TV

  2. Pingback: Кабакчиев запази втората позиция след третия ден в Румъния | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X