Connect with us

Легионери

Попов и Башкехайов стартират в 51-то рали Барум

Екипажът на АСК “Пещера” Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Peugeot 208 Rally4) ще вземе участие в 51-то рали “Барум”, което стартира след броени часове в Злин, Чехия. Състезанието е седми кръг от Европейския рали шампионат. Това ще бъде дебют за Попов в чешкото рали, докато Башкехайов ще направи втория си старт в Злин след 5-годишна пауза. Преди около месец, двамата стартираха в рали „Вальевски“, което спечелиха. Старта в сръбското рали не бе случаен, а подготовка за предстоящото чешко предизвикателство. За рали “Барум” 2022 има заявени 115 екипажа, а в класа на българите са заявени още 25 отбора.

“Приключихме с опознаването и мисля, че успяхме да направим добри записки. Разбира се това ще си проличи утре. Аз имам опит в това състезание от 2016 година, който няма да ни бъде от никаква полза, защото повечето от нещата са различни. Отсечките са доста разбити и нямат нищо общо с българските. Като за първо участие нагласата ни на първо място е за успешен финал. Традиционно, организацията на това рали е на много високо ниво и не случайно то има такава история и традиции”, сподели Ангел.

“Предстои ни едно много тежко състезание, едно от най-трудните не само в Европейския шампионат. Не съм карал никога на отсечки като тези. Много различно от това, което видяхме на рали “Чешки Крумлов” преди няколко месеца. Ще се постараем да държим прилично темпо, но и да се пазим от грешки. На този етап най-важното за нас са километрите в състезание като Барум. Не сме в позиция да се борим за челни места, предвид нищожните ни състезателни километри на фона на конкуренцията, но и за това се постарахме да дойдем тук – опит”, сподели Даниел часове преди старта в Злин.

Рали “Барум” стартира тази вечер от 21:45ч със супер-специалния етап по улиците на Злин. В събота състезателите ще преминат през седем скоростни етапа с обща дължина 107км. В неделя участниците ще изминат 97 състезателни километра разделени в 6 етапа.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X