Connect with us

Легионери

Георги Димитров с поглед към „Тръкстън“

Следващата стъпка за българина на Острова, ще е участието за втори път през сезона на пистата Тръкстън – осми кръг от бритнаската Formula 4.

„Гледам напред към завръщането си на Тръкстън, този уикенд от ROKiT Formula 4. Последния път през месец май, имахме трудни моменти на това трасе, но след случилото се на Снетертън, съм много уверен!“, споделя пилота във Facebook страницата си.

До момента

В последния състезателен уикенд, който се проведе на Снетертън, Георги Димитров два пъти се качи на подиума.

Така с тези резултати, пилотът на JHR Developments увеличи точковия си актив, но все още е на седма позиция в общото подреждане за шампионата. В момента Димитров има 151 точки, като го делят 7 точки от шестата позиция, която заема неговия съотборник – Джозеф Лоук.

Генерално класиране

Motorsportstats.com

За трасето (Thruxton)

Пистата в Хемпшир – „Тръкстън“, се води, като една от най-бързите в календара на британската ROKiT Formula 4. Почти в цялата обиколка, пилотите са на пълна газ, като имат два пъти интензивно спиране за шикани – в първия сектор и в последния сектор от обиколката.

3 792 метра (12 завоя) е дължината на една обиколка, като рекорда за Formula 4 в квалификациите е 1:13.055 (Джеймс Хедли, 2020 година), а в състезание е 1:13.751 (Джоул Гранфорс, 2021 година).

Програма

Прочети повече

2 Коментара

2 Коментара

  1. Pingback: Втора позиция за Никола Цолов в първото състезание на Арагон | Pitlane.TV

  2. Pingback: Георги Димитров готов за Силвърстоун | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X