Connect with us

Други

Румен Дунев: БФАС кандидатства за международен лиценз

Ситуацията със СБА остава деликатна

Румен Дунев
Снимка: Sportal.bg

Председателят на Българска Федерация по Автомобилен Спорт – Румен Дунев беше гост на предаването Sportal Motorsport. На въпрос зададен от водещият Георги Иванов „Какви ще бъдат отношенията на БФАС със СБА?“ (бел.ред СБА е организацията притежател на международния лиценз от ФИА) Дунев отговори:

Това е един доста сложен въпрос. Проведох една близо двучасова среща с господин Панчев (бел. ред председател на СБА). Казах нашите намерения, казах нашите стъпки. Това беше преди повече от година, когато не бяхме в ситуацията в която сме сега. Той може би не повярва на всичко това, което казах и което делигирах, и крайната точка до която ние възнамеряваме да стигневм. Имахме допълнителна договорка да направим нова среща, ако той има интерес за да продължим този разговор. До ден днешен от негова страна обаждане нямам. Нещата се промениха коренно. Ситуацията е сложна защото БФАС са единствените, които могат да организират състезания на територията на Република България. СБА имат международните права и могат да изпълняват международни състезания. Те обаче нямат права да организират състезания в България, както имат права да лицензират състезатели които искат да участват в международни състезания. Ние сме готови да работим с всички и ако господин Панчев има желанието спорта да върви преди всичко… не виждам причина да не се разберем. 

При което Георги Иванов зададе въпрос „Ако не се стигне до там, БФАС ще да кандидатсва ли за член на ФИА?“

 Да. Ние този процес ще продължим да го преследваме, защото в момента федерацията мога да кажа изглежда малко осакатена. Ще се борим този процес да завърши и Българска Федерация по Автомобилен Спорт да получи и международния лиценз. Процес, при които в последните 25-30 години винаги беше спиран. Председателят, които тръгне в тази посока съответно свалян от председателското място. Не се притеснявам, на господин Панчев също заявих че няма да се откажем да се борим докато лиценза на ФИА не отиде там къдего му е мястото в Българска Федерация по Автомобилен Спорт. 

Цялото интервю с Румен Дунев може да видите тук.

Източник: Sportal.bg

6 Коментара

6 Коментара

 1. венелин урумов

  19.07.2022 в 18:38

  хаха Пълен АБСУРД!Тея „“мисирки““ от комисията по лицензиране са подвели министъра !ЗФВС изисква дейноста да е в съответствие с МСК/международния спортен кодекс/и приложениета му!!!Такова е и изискването на МСК чл2.1.4.О КОЕТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДЕКЛАРИРА НА ВСИЧКИ ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ!!!!!!!!!А според МСК член 1.4.1 САМО ЕДНА НАЦИОНАЛНА СПОРТНА ВЛАСТ е припозната от ФИА като единствена национална спортна власт която да прилага МСК в страната и да осъществява контрол на автомобилния спорт на територията на Р.България!!!!!!!ТОВА Е СБА !!КАШАТА Е ПЪЛНА ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ ПОСТАВЯНЕ „“КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ““

 2. Петър

  19.07.2022 в 18:49

  Нещо не разбирам на къде биете господин Урумов. Вие също участвахте в този „български цирк“ преди години, а сега отричате всичко. Какво всъщност искате и от кого?

  • венелин урумов

   19.07.2022 в 21:03

   Уважаеми г–н Петьо вероятно сте свикнали някой да БИЕ НА НЯКЪДЕ /да лъже в свой интерес/!!!!!!!Аз коментирам ЗАКОНА ТАКЪВ КАКЪВТО Е и на това основание считам че ПРАВНОТО РАЗРЕШЕНИЕ НА ТОЗИ КАЗУС Е ПЪРВО ДА БЪДЕ УБЕДЕНА ФИА ДА ПРЕДОСТАВИ ПРАВОТО НА БФАС /обективни причини и начини за което са налични/!!!!!!!Редно е в този процес да се ангажира и ММС !!!!ДА АМА НЕ „ще турим коня пред каруцата““за по лесно!Лошото е че оня ЦИРК от едно време си остана същия и до сега НИКАКВО РАЗВИТИЕ и румънците ни ДРЪПНАХА!

 3. венелин урумов

  19.07.2022 в 21:13

  Грешка ДА АМА НЕ „“ще турим каруцата пред коня““за по лесно.

  • Петър

   20.07.2022 в 18:50

   Много почна да ги разбираш. Едно болче не си завил през живота си, само акъл знаеш да даваш!

 4. венелин урумов

  21.07.2022 в 15:03

  Ало Пита защо не съобщавате за седенката организирана от БФАС на 23 о7 2022г в Старосел?А предната на АФБето даже я предавахте директно?Не сте мой безпристрастни !

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X