Connect with us

Рали

Сашо Стайков стартира с нов навигатор в “Стари Столици” 2023

На „Стари столици“ ще стартирам с нов навигатор, очаквам достойно представяне пред нашата публика. Това сподели дни преди началото на ралито автомобилният състезател Сашо Стайков, цитиран от пресцентъра на състезанието. Организаторите обявиха, че дебют като навигатор на Стайков ще направи Марина Йорданова.

„Очаквам да бъдем добър екипаж, както и в живота. Радваме се, че в ралито отново са включени отсечките Преслав и Върбица, където сме най-сигурни. Градският етап ще бъде много интересен, а феновете ще се насладят на майсторско управление. Особено атрактивни ще бъдат колите 4×4 и тези със задно задвижване. Нека феновете да изберат безопасни за тях места и да се насладят на състезанието“, коментира Стайков, цитиран от пресцентъра на ралито.

Бившият футболист Сашо Стайков се прехвърля от футболния терен на автомобилните трасета през 2020 година. Кариерата си в автомобилния спорт започва с лек автомобил „Хюндай“, нает от Петър Гьошев, в клас „RC5“. Участва на планинското изкачване „Валерий Великов“ с идеята да натрупа опит и да стартира на 50-то рали „Стари столици“.

Още в първия си старт в екипаж с навигатор Радослав Кузманов, двамата печелят първо място в клас „RC5“ и със спечелените точки стават трети в републиканския шампионат. През следващата година се подготвя за пълен сезон и тогава до Стайков сяда един от най-опитните навигатори в България – Еди Сивов, като още в първия си пълен сезон двамата стават шампиони в своя клас.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X