Connect with us

Мотоциклетизъм

Село Рупци приема традиционния шампионат по мотокрос

Състезание по мотокрос ще се състои във видинското село Рупци в периода 26-27 август, съобщи Станислав Марков, организатор на проявата, предава БТА. Ще има подкрепителни пунктове, рекламни шатри и паркинг за зрителите, а от сряда започваме да доизграждаме пистата, старта и съоръженията, обясни още той.

Последното издание на надпреварата беше през 2015 г.

„Към събитието има много силен интерес и се надявам да посрещнем подобаващо участници и зрители. Мястото, на което ще се проведе състезанието, се намира на 4 км от Околовръстен път-Видин. Днес имам среща с представителите на полицията, за да обезопасим всичко както трябва“, обясни за организацията Марков.

Откриването е на 26-ти август в 10:00 часа. Входът е свободен и е препоръчително посетителите да носят шапки и чадъри за слънце, тъй като температурите са все още високи, както и удобни дрехи и обувки.

Програмата отговаря на всички критерии в републиканския традиционен шампионат. Ще се състезават класовете МХ50, МХ65, МХ85, МХ1/2, МХ OPEN 250, МХ OPEN 450 и ветерани, обясни още Марков и благодари на всички спонсори и частни лица, които са подкрепили проявата. Надявам се да направим хубаво събитие и реклама на нашия регион, допълни той.

Самият Марков също ще участва в състезанието като ветеран. „Аз се запалих по този спорт след като първо бях зрител. Имах щастието да се запозная с някои от известните български състезатели и след това си закупих стар мотоциклет. С брат ми възстановихме пистата на Дунавци и започнахме да тренираме“, каза за първите си стъпки в мотокроса той. Покрай него и една от дъщерите му – Теа Маркова, се влюбва в спорта и в момента е една от най-добрите каскадьорки в страната с участие в продукции като „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ и българският филм „Диви и щастливи“.

„През годините това остана като едно хоби, което позволява на човек да се разтовари и да търси контакт със свои съмишленици. Имаме познати и приятели от тук до края на Европа. Запознаваме се на пистите – въпреки че имаме конкуренция помежду си там, ние сме приятели и споделяме любовта към спорта“, обясни Марков.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X