Connect with us

Sim Racing

SIM Racing шампионата на България се завръща в ефира на Pitlane.TV

Най-добрите български SIM Racing пилоти се завръщат отново на виртуалната сцена.

Най-добрите български SIM Racing пилоти се завръщат отново на виртуалната сцена за да премерят сили в шестия сезон на BULERS (Bulgarian Electronic Racing Series). Надпреварите ще може да гледате на живо в ефира на Pitlane.TV с 4К резолюция, а Broadcast програмата ще водят Искрен Пондев и Мирослав Терзиев познати от живите излъчвания на националните пистови серии.

49 пилоти от 20 различни отбора и 6 националности подадоха заявки за участие в новия сезон на сериите. Сред тях са както добре познатите лица от SIM Racing сцената, така и реални пилоти от автомобилните дисциплини и картинга.

Организаторите са подготвили и изцяло нов регламент, който ще включва 3 състезания в рамките на един състезателен ден. Надпреварите ще бъдат спринтови с GT4 автомобили и летящ старт, като първата стартова решетка ще се определя от 20 минутна квалификация, а останалите две ще бъдат с обърната стартова решетка на база класирането от първото състезание.

Сезон 6 стартира на 13 ноември 2022 година и ще приключи на 19 февруари 2023 година. Календара е разделен на 11 кръга, като програмата съвпада с официалните GT4 шампионати в iRacing. По този начин, участниците в българските виртуални пистови серии ще могат да тренират по-усърдно рамо до рамо с най-големите имета от света на автомобилния спорт и в същото време да са по-подготвени за националния sim racing шампионат (BULERS е 14-тия официален, национален шампионат в света за iRacing).

Участниците са разделени в два класа PRO и AM на база опита и резултатите им в минали сезони. Отборните класирания също допринасят за оспорвани и интересни състезания. Първата надпревара ще бъде на пистата Mid-Ohio Sports Car Course в САЩ, а живото излъчване започва малко преди 20:00 часа българско време (13 ноември, неделя).

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Sim Racing

X