Connect with us

Други

Спортният министър с отговор на откритото писмо от АФБ

Преди час спортния министър Радостин Василев използва профила си във Facebook за да отговори на откритото писмо публикувано от Автомобилна Федерация на България.  Ето какво написа той:

Привет, приятели!
Във връзка с отворено писмо до Министерство на младежта и спорта (ММС), входирано на 01.03.2022 г. с отправени въпроси и изявления на г-н Камен Михайлов в качеството му на председател на Автомобилна федерация на България (АФБ), считам за абсолютно необосновано да отговарям на така поставени въпроси. Видно от депозираното писмо е, че същото не е подписано от което и да било лице, зададените въпроси не са относими към осъществяване на законовите задължения на министерството и упражняване на правата му. Всеки един от формулираните въпроси се касае само и единствено до слухове, а не до документирани факти. Изцяло отхвърлям всички и всякакви твърдения за „обещания“, „отнемания на лицензии“, „раздавания на лицензии“ и други.
Търсенето на обективната истина няма да бъде прекратено чрез публикуване на открито писмо от г-н Камен Михайлов с явно некоректна информация или от негови медийни изяви. Няма да се поддам на натиск от лица, които с действията си ясно показват, че защитават свои лични интереси, и особено от лица, които са били любимци на предходното дискредитирано управление. Считам поведението на Камен Михайлов като основна причина за невъзможност за бързо решаване на проблема с практикуването на автомобилния спорт в България и категорично заявявам, че това лице не се ползва с доверието ми, нито с доверието на цялото ръководство на министерството.
Всякакъв опит за шантаж и заплахи за протести пред ММС или на жълтите павета от Камен Михайлов ще се приемат като подбуда за извършване на престъпление, за което на него и на участващите лица ще бъде търсена наказателна отговорност.
“Гузната истерия”, в която изпада председателят на АФБ, най-вероятно се дължи на факта, че черните кранчета в държавата секват, както и че на проведена официална среща в ММС между мен и Михайлов – в качеството му на председател на АФБ, му заявих, че ще търся обективната истина относно казуса „автомобилен спорт“, а тя определено не е в полза на представляваната от г-н Михайлов федерация.

 

 

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: АФБ си връща лиценза? | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X