Connect with us

Планинско

Стефан Стоев: Ако условията позволяват е възможно да подобря рекорда в Шумен

Снимка: M Photography

През тази година, пилотът на АСК „Боженци“ Стефан Стоев отново ще разчита на своя Silver Car EF10 (Категория 1, E2-SC до 2000 см3), с който постигна рекорд на шуменското трасе, поставяйки време от 1:42.41 минути.

Ето какво сподели габровския пилот за сайта на организаторите на планинско „Мемориал Валерий Великов“ 2022 – askstaristolici.bg.

Завръщането към спорта ми се отразява добре. Както и колегите и аз мисля, че направо живнахме, коментира Стоев.

Като цяло в момента основно сме се фокусирали върху автомобила, докато дойде момента да стъпим на трасето за оглед. Генерално направихме технически преглед на компонентите. Подготовката на колата приключи в неделя. Общо взето направихме прегледна техническото състояние на автомобила.” допълни Стоев.

Снимка: M Photography

Освен стандартната подготвка на своя автомобил пилотът на АСК “Боженци” разкри, че специално за “Мемориал Валерий Великов” заедно със своите механици са работили по увеличаването на максималната скорост.

Променихме настройките за развиване на максимална скорост. На това трасе автомобила му е нужна да развива възможно най-висока максимална скорост най-вече поради последните два много бързи завоя. За сметка на това обаче, колата може би ще бъде по-бавна при ускорение. Надявам се новоасфалтираните секции да ми помогнат най-вече поради факта, че колата е с амортисьори за гладки трасета”разясни победителя в “Шипка-Дамасцена”.

На въпроса дали смята, че ще може да подобри собственият си рекорд Стоев отговори:

Трудно мога да отговаря на този въпрос, най-вече защото не съм в същата форма. Колата обаче определено е по-добре подготвена и ако условията позволят може и да успея.”

 

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Юлиян Телийски най-бърз на тренировките в Шумен | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X