Connect with us

Планинско

Васко Въжаров ще участва в „Мемориал Валерий Великов“ 2022

Пилотът получава помощ в последния момент от неговия колега Иван Живков

След проблемите по двигателя, за които е разбира след първия кръг от планинския шампионат, Васко Въжаров до последно не знае дали ще успее да подготви неговия Opel Astra за втория кръг от шампионата в Шумен (08-09.10.22г).

В предварителния списък със заявките, Васко Въжаров не фигурираше, което по една или друга причина разочарова феновете на дисциплината.

За щастие на всички обаче, „Зайо“, както е по-известен в автомобилните среди ще вземе участие в планинско „Мемориал Валерий Великов“ 2022, благодарение на негов колега.

Шампионът от дисциплината раликрос – Иван Живков направи огромен жест от своя страна, като в момента сваля двигателя от добре познатото шампионско Audi, за да може Въжаров да вземе участие в предстоящото състезание.

Двигателят, който предстои да бъде сложен в Astra-та е с мощност от около 400 конски сили, което е значително по-слабо като мощност, спрямо титулярния двигател с който разполагаше Васко. С оглед на резултатите, които Васко показа на „Шипка Дамасцена“, не остава нищо друго за феновете, освен че трябва да бъдат подготвени за истинско зрелище в двата дни на „Мемориал Валерий Великов“ 2022.

@pitlane.tv #opel #astra #hillclimb #hillclimbracing #racing #turbo #motorsport #abf #4wd #racecar #turbo #drift #rally #slide #shipka #flatout #hillclimbmonster ♬ original sound – pitlane.tv


Виж още

Планинско Шипка Дамасцена 2022 | Ден 1: Тренировки

Планинско Шипка Дамасцена 2022 | Ден 2: Състезание

53 пилоти застават на старт в Шумен

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

февруари, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X