Connect with us

Легионери

Теодор Кабакчиев с победа в Испания

Въпреки здравословните проблеми Кабакчиев доминираше почти през цялото състезание

Най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев спечели надпреварата от третия кръг в испанския Хард Ендуро шампионат, който се проведе в Ла Пескуера този уикенд.

Кабакчиев не остави шанс на конкуренцията, като доминираше почти през цялото състезание, въпреки че не беше в най-добра кондиция – висока температура и стомашни проблеми, споходили го ден преди старта на състезанието.


„Много специална победа за мен в испанския шампионат по Хард Ендуро!

Вдигнах температура предния ден и имах проблеми – висока температура и стомашни проблеми. Отидох, за да се състезавам и не исках да се прибера вкъщи, без да опитам.

Направих няколко обиколки със средно темпо и позицията ми не беше лоша. Така че, тогава не можех да си представя да спра и да се откажа. Продължих да карам обиколка за обиколка. Успях да поведа в последната обиколка и да спечеля състезанието.

След финалната линия, когато премерихме температурата ми, беше 39 градуса. Определено най-трудните 3 часа, които съм имал! Водих битка със себе си и моето его.

Благодаря на “Еконт”, че повярваха в мен! Благодаря и на всички българи за подкрепата и на всички, които ми помогнаха да направя това!”, коментира Кабакчиев след края на изтощителната надревара.


Следващият кръг от испанския Хард ендуро шампионат ще е в края на октомври край Овиедо. В класирането след 3 кръга начело е Франсеск Морет Клота с 60 точки (от 3 участия), Марио Роман е втори с 50 (2 уч.), а Теодор Кабакчиев е трети с 47 точки (2 уч.)

Източник: БФМ

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X