Connect with us

Други

15 Август е, календар за 2022 вече има (Обновена)

Часът е 22:41 – спортния календар на БФАС бе официално публикуван. С това променяме и заглавието на статията. По-добре късно от колкото никога… но защо все в последния момент?


Остават няколко часа до края на 15 Август. Датата освен, че се свързва с един от най-почитаните православни празници “Голяма Богородица” е дата, до която най-късно трябваше да се появи проектопрограма за 2022 година към Българска Федерация по Автомобилен Спорт. Крайния срок бе потвърден на работната среща в Старосел на 23 Юли, след положителен отговор от страна на БФАС към въпрос на Любомир Асенов (LAP.bg) “Ще има ли автомобилния спорт готова програма към 15 Август?”

Като основна причина за неспазеното обещание, може да търсим решението на Висшия Административен Съд във връзка с жалба на бившата Автомобилна Федерация на България. Припомняме факта, че на 10 август се появи информация относно спирането на изпълнение на заповедтта на бившия спортен министър Радостин Василев.

По наша информация, насрочени дати има в националния шампионат по планинско изкачване, както и в пистовия шампионат. Проекто календар по всяка вероятност има и за рали и ралиспринт шампионата. На 9-ти пък беше обявена и дата за раликрос “Ловеч”. Каква ще бъде съдбата на въпросните състезания, както и на целия сезон 2022 продължаваме да гадаем. И преди да бъда обвинен, че търсим сензация искам дебело да подчертая, че липсата на информация не решава проблема. Напротив, задълбочава го!

В другия лагер нещата стоят по същия начин. Там все още празнуват “победата”, а до колкото сме запознати с начините им на управление изобщо няма смисъл да се надяваме на някаква информация… камо ли публичен диалог или бегъл намек за някакъв демократичен процес.


Още по темата:

 

1 Коментар

1 Коментар

  1. венелин урумов

    15.08.2022 в 21:33

    “””ЧЕРНИЯ”””петър сега е в АФБ!То така стана по добре за БФАС защото бяха попаднали в ПРАВЕН капан !Сега ще продължът едни безкрайни “”ПРАВНИ”процедури дето адвокатите много ги обичат и ОБЛАЖВАТ ХАХА !!!!!И НАКРАЯ ЩЕ ДОЙДЕ “”ГОРСКИЯ”” СБА И ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА !

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X