Connect with us

Други

Румен Дунев: Всички заедно ще се борим докрай!

Снимка: Sportal.bg

Председателят на Българска Федерация по Автомобилен Спорт (БФАС) публикува позицията си във Facebook, относно вчерашната новина, която хвърли нова бомба в автомобилната общност.

24 часа след като се появи новината, че ВАС (Върховен административен съд) отменя решението на бившия спортен министър Радостин Василев, за делегиране на спортните права на БФАС (чрез Заповед N РД-09-393/18.05.2022 г), настъпи нов хаос в редиците на автомобилната гилдия.

Много от пилотите и шампионите на България обявиха, че ще протестират, като няма да участват в евентуални състезания през Сезон 2022 и че не виждат как може да се излезе от тази центрофуга, която се вихри за първи път в историята на родния ни автомобилен спорт.

Ето какво написа председател на БФАС г-н Румен Дунев:


Скъпи приятели на автомобилният спорт,

Независимо от всичко което се случва в последните дни, искам най-искрено да Ви благодаря за подкрепата към институцията БФАС!

Официално информация за това как ще продължи Сезон 2022 ще опитам да направя в най-кратко време, след точен анализ с адвокатите и среща с Министерството на спорта.

Причината за това забавяне е една единствена, искам информацията която ще ви дам да е абсолютно точна и обективна. Не бих желал да ви подведа, да храните празни надежди или да харчите пари на вятъра!

В едно нещо обаче трябва да сте 100% сигурни, ние всички заедно ще се борим докрай!


Прочети повече

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: 15 Август е, календар за 2022 все още няма | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X