Connect with us

Писта

Дончо Дончев сменя изцяло концепцията на своя автомобил

Пилотът от едномарковата серия ЛАДА в пистовия шампионат на България променя концепцията на състезателния автомобил преди последния кръг за сезон 2022.

Дончо Дончев, който е сред фаворитите в едномарковата руска серия „ЛАДА“, сподели пред медията ни любопитни факти около подготовката му за последния кръг от българския пистов шампионат, който ще се провде на 12 и 13 ноември в Гърция на писта „Серес“.

Нека припомним, че в Бургас Дончев не успя да вземе участие в състезанието, тъй като получи технически проблем с диференциала на звоя ВАЗ, но в момента пилотът нa Jordan Racing Team е повече от амбициран за предстоящия старт на гръцката писта.


„След Бургас, реших, че е време да направя автомобила по-силен. Стария мотор вече е изваден и тече подготовка по сглобяване на новия мотор, който ще бъде 1900 куб.см. и така вече ще премина в клас Х3 на серията“, споделя Дончо.

Стария 1600-кубиков мотор на съветската машина е вече извън купето и остава за резервен

„Ентусиазиран съм за предстоящите промени. Новия мотор ще бъде разработка на Васко Въжаров (Zaio Tuning) и на легендата от близкото минало Милчо Стефчев – Мичкин. Ще сложим и нова всмукателна и изпускателна система, като ще се опитаме да изкараме 200 конски сили на колелата. Това смятам, че ще ме направи още по-конкурентен в серията..

Поръчахме нов заден диференциал с шпер от Унгария. Също така променяме някой компоненти по ходовата част за да имам нужното сцепление. Отделно ще свалим и 30 килограма от автомобила.“, разкрива още пилотът от София.

„На писта „Серес“, никога не съм карал, но нямам търпение да се кача за първи път на подобна писта. Амбициите ми са да спечеля състезанието от последния кръг на пистовия шампионат и да доминирам в двата дни.“, заключи Дончев.


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X