Connect with us

Картинг

Оспорвана надпревара в третото издание на „ЕKO 24 часа на България“

250 пилота, 42 отбора и 15 нации се състезаваха на картинг пистата в Хасково

Поредицата от състезания за издръжливост, част от Европейския картинг шампионат, завърши с последното за сезона 24 часово предизвикателство на писта Хасково, в гр. Хасково. В него взеха участие 42 отбора от 15 нации, с общо 250 пилота.

„ЕKO 24 часа на България“ стартира на 2 октомври, в 12:30 часа. Участниците премериха сили в две категории: GOLD и PRO, изравнени до 84 килограма.

В категория PRO, отново на първо място, се класира френският отбор на MRK Pro, който навъртя 1602 обиколки, следван от PF racing с 1598 обиколки. На трета позиция финишира тимът на Eiriz 2. Това е трета поредна победа в 24 часовите състезания за отбора на MRK Pro като този път, те направиха с 26 обиколки повече, спрямо предходното издание на „ЕKO 24 часа на България“.

На почетната стълбичка в категория GOLD, първи се качи украинският отбор NA RUHAN с 1574 обиколки. На второ и трето място се класираха българският отбор MONTANA EXTREME следван от LDB Racing – Белгия.

За едно денонощие на картинг пистата в град Хасково, отборите направиха 1 440 минути постоянно каране.

По традиция всички отбори се изправиха освен пред огромно физическо натоварване и липса на сън, но и пред смяна на движението на трасето, която организаторите отбелязаха със зрелищна заря, точно в 12:30 в полунощ.

В това поредно издание на „ЕKO 24 часа на България“ отново взеха участие два специални отбора.  Срещу професионалните картинг състезатели се изправи „Отбор на звездите“, който бе представен от многократния шампион на България и Европа- мотоциклетистът Мартин Чой, легендата на българския спорт – Олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1- Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът– Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът, и водещ Димо Алексиев.

Звездният отбор завърши на 36 позиция с 1531 навъртени обиколки.

Другият специален отбор „ЕКО и приятели“ събра представители на медии, служители на „ЕКО България“ и победителя от специална онлайн игра, показал най-добро време на предварителните квалификации.  Те завършиха на 38-мо място с 1523 обиколки.

Организаторите се включиха и в това издание, в благотворителната кампания за малкия Гого от Хасково, като предоставиха за неговото лечение част от средствата, събрани от таксите за участие в състезанието.

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Европейският шампионат по картинг за издръжливост започва с 8-часова надпревара | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X