Connect with us

Легионери

Георги Димитров готов за Силвърстоун

Снимка: JHR Developments, Facebook

Българинът състезаващ се във Великобритания, започва предпоследния си уикенд от шампионата на ROKiT British F4 на легендарното трасе Силвърстоун.

„Готов съм за състезанието… Часовника започна обратното си борене към предпоследния кръг от шампионата ROKiT British F4 на Силвърстоун“, написа Димитров в своя Facebook профил.

До момента

След последния и тежък уикенд за Димитров на Тръкстън, пилотът сподели, че въпреки неуспехите за него, си е извлякъл необходимите поуки, които ще му помогнат за предпоследния кръг на Силвърстоун.

Две седмици по-късно, пилотът на JHR Developments анонсира, че e вече част и от програмата на Sportline Managment, която се занимава с кариерно развитие в моторспорта.

В момента Георги Димитров се намира в крайното подреждане за сезона на седма позиция, като в актива си има 157 точки.

Генерално класиране

За трасето (Silverstone)

Световноизвестното трасето, което е част от най-известните пистови шампионати по света, приема предпоследния кръг от британската Формула 4. Първото състезание на легендарното съоражение започва през 1948 година за „Голямата награда на Великобритания“. Между 1955 и 1986 Силвърстоун се редува с Брандс Хеч и Ейнтрий за домакин от Формула 1. От 1987 година Гран при на Великобритания се провежда неизменно на Силвърстоун.


Конфигурацията, която са избрали за шампионата ROKiT British F4 ще бъде Silverstone National, която е с дължина 2.6 км. за обиколка. Рекорда на трасето във Формула 4 по време на квалификация е 56.090 (Матиъс Загазета, 2021 година), а в състезание 56.329 (Матю Рийс, 2021 година).

Програма


Прочети повече

Георги Димитров се отправя към Снетертън

Георги Димитров два пъти в ТОП 3 на Снетертън

Георги Димитров с поглед към „Тръкстън“

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Никола Цолов шампион във Формула 4 | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X