Connect with us

Други

Какво се случва до момента? Видимите резултати!

БФАС
Снимка: Искрен Пондев (Писта София 2009)

В следващите редове ще се опитам да обобщя през моя поглед какво се случва до момента след връщането на лиценза на БФАС.

На първо време ясно се вижда един много амбициран и приел нещата навътре екип, в лицето на Румен Дунев, Александър Ковачев и Йордан Тодоров, които изложиха своите идеи, позиции и цели на работната среща провела се през изминалия уикенд в Старосел.

Само за седмица г-н Дунев успя да проведе редица важни за бъдещето на спорта срещи, които към момента са повече от обнадеждаващи. Това бяха:


Среща между БФАС и Главна Дирекция Национална Полиция

Среща между БФАС и Агенция Пътна Инфраструктура

Среща между БФАС и Столична Община

Работна среща между БФАС и бивши, настоящи и бъдещи организатори, клубове и състезатели на БФАС


На първите две срещи става ясно от сайта на федерацията, че са се дискутирали иновативни към този момент за спортната ни общност неща, които да помогнат и унифицират организаторите на различните шампионати. Тези нововъведения не само, че ще улеснят работата на организаторите, но ще подобрят качеството и работата на различните комисии във федерацията.

На третата среща е било обсъждано връщането на едно от най-емблематичните състезания в България, а имено „Писта София“ да бъде проведено там, където му е мястото, а имено на пътен възел Бояна и булевард България. Общината е изразила повече от положително своите намерения и е заявила, че ще помага в организацията на събитието.

Снимка: Искрен Пондев (Писта София 2009)

Снимка: Искрен Пондев (Писта София 2009)

И четвъртата среща, но може би и най-важната бе в Старосел. В нея участие взеха хора от спорта от цялата страна. На тази среща Румен Дунев и Александър Ковачев ясно обясниха в какво положение се намира федерацията и как тя ще се ръководи и работи оттук нататък. За да функционира правилно и мнозинството да е доволно (казвам мнозинство, защото във всяка една организация има недоволни), трябва всички, които упражняват спорта под една или друга форма, организират състезания или допринасят по друг начин да има автомобилен спорт да бъдат активни, да дават своите идеи и предложения, за да може те да бъдат преглеждани, обсъждани и евентуално приети. Но за целта, пилотите от всяка една дисциплина, серия или шампионат по мое мнение трябва да са задружни и ясно да виждат бъдещето към което се стремят.

След вчерашният материал, излязъл в нашата медия „Ще изчезнат ли ладите от пистовия шампионат?“ много хора реагираха първосигнално, като съм сигурен, че голяма част от тях дори не са си направили труда да прочетат цялата статия. Под този материал във Facebook настана една лека анархия, докато не се включиха с адекватен коментар председателя на БФАС – Румен Дунев, Владимир Димитров и Иван Шопов.

От техните коментари става ясно едно, че чакаме удобно някой да ни оправи с магическа пръчка, пък после сме готови да се нахвърляме един срещу друг в социалните мрежи. Най-голямо впечетление ми направи, че до момента такива предложения сме дали само аз (Искрен Пондев) и Николай Мончев. Смятам това за крайно притеснително, тъй като по мои наблюдения нашата общност иска да вървим напред, а предложения няма. Точно затова пиша тези редове с цел всеки, който има виждане за спорта, идеи, мнения, предложения да ги отправи към БФАС. Същото важи за организаторите, да подадат в момента своите заявления, както и да се дават предложения за хора, които да участват в комисиите към БФАС.

Нека да обобщим

Както Румен Дунев каза, че пилотите е хубаво да си направят една организация на действащите пилоти, каквато беше „АДАС“, бих добавил, че е хубаво да се направи подобно нещо и между организаторите. По този начин имайки пилоти и организатори общ устрем към подобряване на цялостната визия на спорта, смятам, че ни очаква едно светло бъдеще!

Но за светлото бъдеще трябва да поработим здраво и да бъдем активни. Точно сега е момента, тъй като, както аз, предполагам и повечето от вас видяха на срещата в Старосел, че лицето на БФАС с цялата си сила и енергия „гори“ в това което прави и „подава“ ръка за нови, аргументирани и адекватни идеи и предложения!

3 Коментара

3 Коментара

  1. Pingback: Румен Дунев: Радвам се, че не се чувстваме като бели лястовички! | Pitlane.TV

  2. венелин урумов

    27.07.2022 в 9:32

    Е НЕ ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАБА БАЕ ХАХА!!!!!!!!ПРОСТ НАРОД СЛАБ СПОРТ!!!!!ВСИЧКО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО НАПИСАНО В М.С.К. И ПРИЛОЖЕНИЯТА МУ НИЩО НЕ МОГЪТ ДА ПРАВЯТ ИДИОТИТЕ ОСВЕН ДА ГИ СПАЗВАТЕ ЗАЩОТО ВЛИЗАТЕ В ЧЕЛЕН СБЛЪСАК С А.П.К. И Н.К.чл311 /документи с неверно съдържание /!!!!!!!!БФАС ДА СИ ВЗЕМЕ ЮРИСТКОНСУЛТ ЗА ДА ИМ КАЖЕ КАКВИ ИМ СА ПРАВАТА ПО ЗАКОН !!!!!!!!!

  3. Pingback: Румен Дунев: Всички заедно ще се борим докрай! | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X