Connect with us

Легионери

Мартин Стоянов не спира с тренировките

Подготовката за Мартин Стоянов през зимния сезон ще тече с пълна сила с поглед към участието му в календара за 2024г., на DMV BMW 318ti Cup.

Той включва седем състезания на пистите – Хокенхайм, Золдер, Асен, Нюрбургринг (два кръга с различна конфигурация на трасето), Лаузицринг и Зандвоорт.

Малко повече за DMV BMW 318ti Cup

Това е един от най-големите едномаркови шампионати.

Автомобилите са  BMW E36 318ti Compact, със стандартна мощност (140к.с , 180 Нм), ролкeйдж – Wiechers sport, H-образна скоростна кутия с шорт шифтър IRP,  регулируеми амортисьори, гуми – Goodyear Direzza, сплитер на предната броня и хеч спойлер. За спирачните системи се  ползват еднакви накладки.

По-подробно за автомобилите можете да прочетете тук: 6401f0a13a9f592b009f7069_DMSB Rahmenausschreibung DMV BMW 318ti Cup 2023_genehmigt.pdf (dmv-bmw318ticup.de)

Състезателният уикенд включва свободна тренировка от 40 мин., квалификация – 20мин. и две състезания по 60 мин. Първото състезание е с летящ старт, а второто със старт от място. Надпреварите са със задължителен пит стоп за всички участници. Един автомобил може да участва с един или двама пилоти, които се сменят на пит стопа, който е със задължително времетраене минимум 2 мин. от началната точка на влизането в питлейна, до точката на изхода му. Задължителните минимални 2 мин. са наложени за да се премахне предимството във времето на автомобилите управлявани от един пилот пред тези, на които пилотите са двама и се сменят.

В подготвителната зимна програма на Мартин Стоянов са включени тестове, единия от които е на 10-ти декември 2023г. на пистата Хокенхайм, а в края на м. декември Стоянов ще пристигне и в България за тестове, които ще се проведат на Писта ,,Дракон“ – Калояново.

На 13-ти януари 2024г. Марти ще вземе участие в зимното състезание PZ Wintercup (двучасов ендуранс) на писта Заксенринг в Германия, където ще кара в тандем с пилота Макс Росам, който е един от водещите пилоти в DMV BMW 318ti Cup.

Първото състезание от календара на DMV BMW 318ti Cup, ще се състои на 22-24 март 2024г. на Хокенхайм, където участието на Мартин Стоянов е под въпрос, заради не навършена 15-годишна възраст. Неговият баща и мениджър Мирослав Петков уточни, че организатора на шампионата ще прати писмо до организацията, която контролира прилагането на моторните спортове в Германи (DMSB), за да поиска разрешение за участието му. Ако това не е възможно Мартин ще стартира програмата си от 2-ри кръг от шампионата, който ще се проведе на 26-28 април 2024 на пистата Золдер, намираща се в Хьостен-Золдер, Белгия.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X