Connect with us

Легионери

Мартин Стоянов с последен тест на Хокенхайм за 2023 г.

Младият пилот Мартин Стоянов, който ще се състезава догодина в едномарковия шампионат BMW 318ti Cup направи тестове на пистата Хокенхаймринг.


“Това беше последният възможен тест на Хокенхайм за тази 2023, ащото в този период на годината времето е вече лошо там.

Самият тест беше разделен на 4 сесии, като всяка една бе с времетраене от 45 минути – две преди обяд и две следобед.

На пистата имаше четири автомобила BMW 318ti Cup, около десет GT4 коли и една GT3.

Денят започна на мокро, защото цяла нощ беше валяло. Марти нямаше проблем на мокрото и не направи никаква грешка, но за нас беше много по-полезно да кара на сухо. Така че имахме късмет, като не валя повече през деня и още от втората сесия започна да се образува суха линия. Ние гледахме да използваме максимално времето на пистата като в 45-минутните сесии Марти спираше само веднъж, за да да му проверим наляганията на гумите.

Между сесиите, заедно със Марк Давид Мюлер, който е от водещите пилоти в шампионата и собственик на отбора MDM Racing, гледахме телеметрията и той показваше на Марти триковете на пистата, като това му беше много полезно.

След обедната почивка, макар и студена, пистата вече бе суха и времената на Марти станаха много конкурентни. За съжаление в края на третата сесия колата започна да прекъсва и Марти спря няколко минути преди края.

Когато дойде време за последната сесия колата не запали, но за щастие от отбора имаха друга кола която ползвахме. Марти пък остана много доволен от „сетъпа“ на тази кола и подобри доста времето си. В крайна сметка смятаме, че тестът беше много полезен за Марти и успя да научи много, карайки вече доста уверено тези 318ti Cup коли. Разбира се имаме още много работа преди първото състезание, особено с намирането на пълен бюджет!”, коментира за Pitlane.TV Мирослав Петков. 


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X