Connect with us

Картинг

Мартин Стоянов с първи подиум в KZ

След няколко теста в картинг класа KZ2 през 2022 г., българският пилот Мартин Стоянов направи и дебюта си в Капелен Трофи. Това се случи на домашната му писта в Лис миналия уикенд. Квалификацията не премина по план и Марти записа 4-то време.

В първото състезание, решен да покаже истинската си скорост, той направи светкавичен старт и излезе на втора позиция. В първите две обиколки се опита да се бори за първото място, но в крайна сметка малко не му достигаше като скорост и завърши втори, предава сайта Karting.bg.

Във втория старт Стоянов потегли от втора позиция, запази я и отново финишира втори без особени проблеми. За финалното състезание той вече бе решен да се бори за победата. Отново стартира втори и преследваше водача, но тогава двигателя му блокира и сложи край на амбициите му.

“От гледна точка на пилотирането сме доволни, тъй като Марти дебютира срещу много по-опитни пилоти” обяснява Мирослав Петков.

“Той защитаваше умерено позицията си и освен това демонстрира отличен старт, което не е лесно при картовете със скорости.”, допълва Петков.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X