Connect with us

Легионери

Никола Цолов направи едно от най-трудните си състезания през сезона

Въпреки агресивните атаки на конкурентите, Българският лъв се справи и взе максимума от третото състезание, пресичайки финала четвърти!

Никола Цолов потегли от втората позиция, като по време на квалификацията Хю Бартър успя да му отмъкне пол позишъна с 8 хилядни.

Стартът на третото състезание бе забавен, заради едномарковия шампионат Copa Saxo 8v заради аварирал автомобил, който е разлял масло на пистата.

Никола Цолов направи чудесен старт, изравни се в първия завой с конкурента в генералното класиране и негов съотборник в Campos Racing – Хю Бартър, но не му достигна много малко скорост за да го изпревари. Малко след това последва сейфти кар, заради болид в сейфти зоната и след около десетина минути бе възобновена надпреварата.

Тук малко преди момента на рестарт, Хю Бартър приложи друга различна от първия ден стратегия. В събота Бартър подаде много рано газ и с това движение изненада Цолов, а днес в третото състезание  до последно, Бартър държа колоната преди старт финалната линия, което бе преломния момент за Българския лъв.

В завой №1 след рестарта, Тимотеуш Кухарчих атакува Никола Цолов в първия завой, като по време на агресивната си атака, в края на завоя не остави необходимото място за Цолов, което затрудни българина, който трябваше буквално да се спасява както може, тъй като стъпи с десните гуми в пясъчната зона извън трасето. Оттам пък Кирил Смол и Валерио Риничела се възползваха от случилото се и връхлетяха в следващите няколко завоя Цолов. Така българинът остана на пета позиция, което направи състезанието му много трудно

Карайки на абсолютния лимит на сцеплението, Цолов записа най-бързата обиколка в третата надпревара.

Три минути преди края, Никола започна да застига двамата пилоти пред себе си, а не след дълго започна и атаката си срещу Риничела, който се отбраняваше със зъби и нокти.

В последната обиколка Цолов отново опита атака срещу Риничела в първи завой, но без успех. В средата на пистата обаче, Никола Цолов нанесе страхотна атака срещу италианеца и пресече финала на четвърта позиция. С тази маневра затвърди за пореден път името си „Българският лъв“.

Победител в състезанието стана Хю Бартър, втори се нареди Тимотеуш Кухарчик, а трети на стълбичката се качи Кирил Смол.

Резултати


Видео


Прочети повече

Никола Цолов започна състезателния уикенд на Арагон

Втора позиция за Никола Цолов в първото състезание на Арагон

Никола Цолов спечели второто състезание на Арагон

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Никола Цолов на крачка от шампионската титла във Формула 4 | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X