Connect with us

Легионери

Никола Цолов направи едно от най-трудните си състезания през сезона

Въпреки агресивните атаки на конкурентите, Българският лъв се справи и взе максимума от третото състезание, пресичайки финала четвърти!

Никола Цолов потегли от втората позиция, като по време на квалификацията Хю Бартър успя да му отмъкне пол позишъна с 8 хилядни.

Стартът на третото състезание бе забавен, заради едномарковия шампионат Copa Saxo 8v заради аварирал автомобил, който е разлял масло на пистата.

Никола Цолов направи чудесен старт, изравни се в първия завой с конкурента в генералното класиране и негов съотборник в Campos Racing – Хю Бартър, но не му достигна много малко скорост за да го изпревари. Малко след това последва сейфти кар, заради болид в сейфти зоната и след около десетина минути бе възобновена надпреварата.

Тук малко преди момента на рестарт, Хю Бартър приложи друга различна от първия ден стратегия. В събота Бартър подаде много рано газ и с това движение изненада Цолов, а днес в третото състезание  до последно, Бартър държа колоната преди старт финалната линия, което бе преломния момент за Българския лъв.

В завой №1 след рестарта, Тимотеуш Кухарчих атакува Никола Цолов в първия завой, като по време на агресивната си атака, в края на завоя не остави необходимото място за Цолов, което затрудни българина, който трябваше буквално да се спасява както може, тъй като стъпи с десните гуми в пясъчната зона извън трасето. Оттам пък Кирил Смол и Валерио Риничела се възползваха от случилото се и връхлетяха в следващите няколко завоя Цолов. Така българинът остана на пета позиция, което направи състезанието му много трудно

Карайки на абсолютния лимит на сцеплението, Цолов записа най-бързата обиколка в третата надпревара.

Три минути преди края, Никола започна да застига двамата пилоти пред себе си, а не след дълго започна и атаката си срещу Риничела, който се отбраняваше със зъби и нокти.

В последната обиколка Цолов отново опита атака срещу Риничела в първи завой, но без успех. В средата на пистата обаче, Никола Цолов нанесе страхотна атака срещу италианеца и пресече финала на четвърта позиция. С тази маневра затвърди за пореден път името си “Българският лъв”.

Победител в състезанието стана Хю Бартър, втори се нареди Тимотеуш Кухарчик, а трети на стълбичката се качи Кирил Смол.

Резултати


Видео


Прочети повече

Никола Цолов започна състезателния уикенд на Арагон

Втора позиция за Никола Цолов в първото състезание на Арагон

Никола Цолов спечели второто състезание на Арагон

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Легионери

X