Connect with us

Легионери

Втора позиция за Никола Цолов в първото състезание на Арагон

Пол позишън, втора позиция в генералното класиране и победа при „новаците“ за Никола Цолов в съботния ден на петия кръг на испанската Formula 4

Българският лъв пресече финала втори в съботното първо състезание от петия кръг на испанската Formula 4.

Пилотът на Campos Racing и убедителен лидер в шампионата – Никола Цолов, бе изпреварен от съотборника си при старта на първата надпревара от петия кръг на пистата Арагон.

Австралиецът Хю Бартър потегли от втората позиция, но след силен старт успя да вземе лидерството в първия завой. За успешната маневра на Бартър срещу Никола му помогна и това, че бе във вътрешната част на първия завой, което го постави в по-удобната за атака позиция.

В началната фаза Цолов, бе подложен на тежки атаки от страна на Кирил Смол, но Никола по чудесен начин успя да отбие атаките му. В последната фаза от състезанието, след връщането на сейфти кара две обиколки преди края, Цолов отново бе подложен на атаките от Смол. Със спокойствие и хладнокръвие Никола задържа външната линия на първи завой и не даде никакви шансове за контра атака. След тази маневра се впусна отново в преследване на Бартър.

За съжаление малко не достигна на Българският лъв, който опита атака в последния завой, но Бартър също показа здрави нерви и не се поддаде на напрежението и остави на 3 десети зад себе си своя съотборник.


Равносметка

Българинът записа най-добро време в квалификацията и направи пореден пол позишън.  Пресече финала на втора позиция в генералното класиране на серията и се нареди на първо място при „новобранците“, което му гарантира ценни точки за F4 Spanish Championship.

Състезание 1 (Резултати)

Състезание 1 (Резултати)


Видео


Прочети повече

Марти Стоянов се завърна в Италия за втори тест с Legend Car

Никола Цолов започна състезателния уикенд на Арагон

Георги Димитров с поглед към „Тръкстън“

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Никола Цолов спечели второто състезание на Арагон | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X