Connect with us

Легионери

Никола Цолов спечели второто състезание на Арагон

Бълграският лъв потегли отлично във второто състезание от петия кръг на испанската Formula 4.

След много силен старт, Никола Цолов този път не остави шанс в първия завой на съотборника си и пряк конкурент в генералното класиране Хю Бартър, който спечели съботното състезание.

С перфектно си темпо и контрол над колоната, Цолов достигна до комфортната разлика от малко над секунда преднина пред Бартър и така се  задържа до появата на сейфти кар, след като друг пилот в спор за позиция извади от състезанието претендента за подиума Кирил Смол, който завърши трети в събота и се опита да спори за втората позиция с Цолов във вчерашното състезание.

След прибирането на сейфти кара оставаха по-малко от 5 минути състезателна дистанция. Тук Никола потегли по отличен начин и не даде никакви шансове на Бартър и компания в рестарта.

В предпоследната обиколка Никола Цолов успя грабна и най-бързата обиколка, която допреди това бе на сметката на Бартър, следствие на подсигурения въздушен тунел от Цолов.

Докато Цолов отвори голяма дистанция във финалната фаза на второто състезание, Хю Бартър бе подложен на изкючително агресивни атаки от страна на Тимотеуш Кухарчик. В последния завой Кухарчик се “гмурна” от голямо разстояние на Бартър и успя да му отнеме втората позиция.

Така на стълбичката най-високо се качи Българският лъв – Никола Цолов, втори Тимотеуш Кухарчик, а трети остана Хю Бартър.

Никола Цолов гордо разпери крила слизайки от болида след победа на Арагон

Никола Цолов гордо разпери крила слизайки от болида след победа на Арагон


Резултати


Видео


Прочети повече

Марти Стоянов се завърна в Италия за втори тест с Legend Car

Никола Цолов започна състезателния уикенд на Арагон

Втора позиция за Никола Цолов в първото състезание на Арагон

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X