Connect with us

Писта

Официално: Писта София все пак ще има

Квалификации и състезание в един ден

Най-мащабното от към организация и публика състезание в пистовия календар до вчера беше с огромна въпросителна и на пръстите на едната ръка можеха да се изброят хората, които имат по-детайлна информация от кухнята. След една дузина срещи в столична община и с значително количество компромиси, в крайна сметна от градската управа са дали зелена светлина и първия кръг в най-популярния автомобилен шампионат у нас ще се проведе на предварително обявения пътен възел „Бояна“. За съжаление обаче, лошата новина е че надпреварата ще бъде в така наречения „софийски формат“, който стана възможен вариант в последното издание на столичното състезание (от 2020 г.) – квалификации и състезание в един ден (24 септември).

Най-вероятно до края на деня ще бъдат публикувани и официалните документи към състезанието – Допълнителен правилник, заявка за участие и други.

Припомняме на нашите читатели, че откакто софийската надпревара беше възродена тя смени няколко локации. Първо беше в квартал Сухата Река, в непосредствена близост до стадион Георги Аспарухов. В следващата 2020 година местоположението отиде в квартал Младост. Последното състезание от пистовия шампионат, проведено на пътен възел Бояна е от 2009 година.


Още по темата:

Протест, вместо Писта София?
Нова потенциална дата за Писта София
Писта София се завръща на Бояна

1 Коментар

1 Коментар

  1. мертол

    14.09.2022 в 19:44

    ибаси само леви завои

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X