Connect with us

Писта

Официално: Писта София все пак ще има

Квалификации и състезание в един ден

Най-мащабното от към организация и публика състезание в пистовия календар до вчера беше с огромна въпросителна и на пръстите на едната ръка можеха да се изброят хората, които имат по-детайлна информация от кухнята. След една дузина срещи в столична община и с значително количество компромиси, в крайна сметна от градската управа са дали зелена светлина и първия кръг в най-популярния автомобилен шампионат у нас ще се проведе на предварително обявения пътен възел “Бояна”. За съжаление обаче, лошата новина е че надпреварата ще бъде в така наречения “софийски формат”, който стана възможен вариант в последното издание на столичното състезание (от 2020 г.) – квалификации и състезание в един ден (24 септември).

Най-вероятно до края на деня ще бъдат публикувани и официалните документи към състезанието – Допълнителен правилник, заявка за участие и други.

Припомняме на нашите читатели, че откакто софийската надпревара беше възродена тя смени няколко локации. Първо беше в квартал Сухата Река, в непосредствена близост до стадион Георги Аспарухов. В следващата 2020 година местоположението отиде в квартал Младост. Последното състезание от пистовия шампионат, проведено на пътен възел Бояна е от 2009 година.


Още по темата:

Протест, вместо Писта София?
Нова потенциална дата за Писта София
Писта София се завръща на Бояна

1 Коментар

1 Коментар

  1. мертол

    14.09.2022 в 19:44

    ибаси само леви завои

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Писта

X